FETÖ Davasında Mahkemeye Gelmeyen 14 Sanık Vatandaşlıktan Çıkarılacak

FETÖ/PDY kapsamında yürütülen davada mahkemeye gelmeyen 14 sanığın; İçişleri Bakanlığına yazı gönderilerek vatandaşlıktan çıkarılma işlemleri başlatılacak. Bu kişiler arasında Fetullah Gülen' in de bulunduğu ifade ediliyor...

Adana' da yürütülen davaya katılım sağlamayan 14 FETÖ sanığının mahkemeye gelmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarma işlemleri başlatılacak. Yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığına gerekli başvuruların yapılacağı belirtildi. Ayrıca tanıklardan birinin ifadesinde de " Eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ı bu toplantılarda gördüm. Sohbet hocalığını Barış Baltacı yapıyordu. Benim dahil olduğum mütevelli heyetinde Cevdet Şeker vardı. Mütevelli heyeti 3 kişiden oluşuyordu. Fakat kimse kimsenin mütevelli olduğunu bilmiyordu. Mütevelliler 15-20 güne bir toplanıyor sohbet gruplarını ve gezi programlarını belirliyorlardı. Mütevelli heyetine benim dışımda Cevdet Şeker ve ara ara değişen sohbet hocaları ile Barış Baltacı katılıyordu. Karşı taraf 'Ben Mütevelliyim' demediği müddetçe bunu bizim bilmemiz mümkün değildi. Bu yapı gizliydi. Sohbet hocası kimin mütevelli olduğunu söylerdi. Mütevelli olan kişi benim bildiğim kadarıyla yapı içerisindeki tavır ve duruşu, abone kazandırımı gibi ölçülere göre belirleniyordu. Ben bir kez himmet toplantısına katıldım. Bu toplantıyı Kemal Elibal yönetiyor, Barış Baltacı ise sohbet hocası olarak bulunuyordu. Ben bu toplantı sonrası vaat ettiğim parayı iş yerime gelen kişiye verdim. 2013 yılında Amerika Birleşik Devletlerine gittik. Amerika ziyaretimizde yanımızda Barış Baltacı, İsmail Kadı, Yağmur Akkülah, Mehmet Şahbaz vardı. Mehmet Şahbaz hariç bizler Pensilvanya'ya giderek Fethullah Gülen'i ziyaret ettik. " şeklinde aktarıldı...

Belirtilen kişilerin yakalanamamaları ve ifade vermemeleri halinde, mahkeme heyeti tarafından aralarında Fetullah Gülen' in ve diğer 14 sanığın vatandaşlıktan çıkarılma işlemleri başlayacak.

kpsscafe.com.tr | KONYA

25 May 2017 - 14:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler