FETÖ Akademisyeni: "Örgüte yakın rektör adayını desteklemem talimatı geldi"

FETÖ/PDY çerçevesinde yürütülen davada akademisyenin örgüte yakın rektör adayını desteklemeleri yönünde talimatlar aldığı ifadesine ek olarak; milli mücadeleyle ilgili çok yanlış şeyler konuşulduğu da ifade edildi...

FETÖ'cü akademisyen ifadede " Allah rızası için ve eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla bu yapıyla ilişkim vardı. 2014 yılı Mayıs ayında akademik bir faaliyet için gittiğim Amerika'da Pensilvanya'ya da uğradım. Mehmet Yazıcı benim oraya uğramamı istemişti. Orada elebaşı Fetullah Gülen'in yaptığı konuşmayı kalabalık bir grupla birlikte dinledim. Orada hükümet, devlet büyükleri, Atatürk ve milli mücadele ile ilgili çok yanlış şeyler konuşulduğuna şahit oldum. Bundan dolayı onlarla ilişkimi kesmek istedim. Mehmet Yazıcı'ya ayrılmak istediğimi söyledim. 'Müslüman ile Müslüman arasında yaşanan kavgada taraf olmayacağım' dedim O da bana 'Sen o zaman hacca da gitme' diye cevap verdi. " şeklinde konuştu...

Toplantılara katılırdım

" Yazıcı ile salı toplantılarına katılırdım. Bu toplantılar her hafta başka birinin evinde sabah namazı öncesi olurdu. O toplantıya Mehmet Yazıcı, Kenan Gümüştekin, Fahrettin Talay, Aytekin Alçelik, Suzi Selim Ayhan, Alim Erdem, Ahmet Karataş, Mesut Erdurmuş, Serkan Öztürk katılırdı. Hatta Mehmet Yazıcı, Kenan Gümüştekin ve Fahrettin Talay çoğu zaman salı toplantılarına katılmazdı. Onların bir üst grupların toplantılarına katıldığı için buraya gelmediğini düşünüyorum. "

Rektörlük seçimleri

" Rektörlük seçimleri öncesinde Mehmet Yazıcı ile Kenan Gümüştekin'in Hayri Coşkun'un desteklemesi konusunda talimatları oldu. Salı toplantılarında bu konuyu konuşuyorduk. Sohbet gruplarımızda da bunu söyledik. Rektörlük seçimlerinin ardından Mehmet Yazıcı'nın, 'Destekledik ama Hayri Çoşkun bize sırtını döndü' şeklinde şeyler söylediğini duydum. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

16 May 2017 - 10:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler