Eski Vali Hüseyin Avni Mutlu Gözaltına Alındı mı? ( Hüseyin Avni Mutlu Kimdir? )

FETÖ darbe girişimleri kapsamında Hüseyin Avni Mutlu gerçekten gözaltına alındı mı? Detaylar haberimizde...

FETÖ darbe girişimi olayları akabinde gelişen soruşturmalarda ülke genelinde büyük araştırmalar yapılmaya devam ediyor. 

Birçok kamu kurumunda araştırma yapılıyor, kamu personelleri hakkında ciddi soruşturmalar ve tutuklama kararları mevcut. Bugün ise (26 Temmuz 2016) Hüseyin Avni Mutlu'nun gözaltına alındığını dair belirsiz haberler yayılmaya başladı.

Araştırmalarımıza göre eski İstanbul Valisi olan Hüzeyin Avni Mutlu gerçekten gözaltında tutuluyor. Avni Mutlu gözaltına alındıktan sonra Üsküdar'daki evinde çeşitli aramalar gerçekleştirildi. Henüz gözaltı sonucu kesinleşmedi. Gözaltı sonucu ve ayrıntıları hakkında araştırmalarımız devam ediyor. Sonuçlandığı an sizlere bilgi vereceğiz.

Peki Avmi Mutlu Kimdir?

Hüseyin Avni Mutlu 1956 tarihinde Rize'nin Fındıklı ilçesi doğumuştur. İlkokul eğitimini İstanbul, Fatih'de Ali Kuşçu ilkokulunda tamamlamıştır. Babasının görevi dolayısıyla Bostancı'ya taşınmışlardır.Babası madencidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1985 yılında Kocaeli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Bolu’nun Gerede ve Çorum’un Kargı İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunduktan sonra, 1988 yılında Bursa ili, Büyükorhan İlçesine İlçenin ilk Kaymakamı olarak atandı. 1991-1992 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde 1 yıl süreyle İngilizce eğitimi gördü. 1992-1994 yıllarında Şırnak’ın Silopi İlçesinde Kaymakamlık, 1994-1997 yıllarında Şırnak Vali Yardımcılığı, 1997-2002 yıllarında Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Kaymakamlık görevini yürüttü. Daha sonra 1 yıl süreyle Çanakkale Vali Yardımcılığı yaptı.

2003-2005 yılları arasında İstanbul’un Bağcılar ilçesi Kaymakamlığını yürüttü. 2005-2007 yılları arasında 2 yıl süre ile Siirt Valiliği , 2007-2010 yılları arasında 3 yıl süre ile Diyarbakır Valiliği yapan Hüseyin Avni Mutlu 11 Mayıs 2010 tarih ve 2010/407 sayılı kararname ile İstanbul Valiliğine atanmış olup, 31 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla görevine başlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir. 15 Eylül 2014 Valiler kararnamesi ile Merkez valisi olmuştur. 15 Temmuz demokrasiye darbe girişimi gecesi yaşanan olayların ardından görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde yer alan isimler arasında Hüseyin Avni Mutlu da bulunmaktadır.

Kpsscafe.com.tr

26 Tem 2016 - 13:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler