Dışişleri Bakanı'ndan AB'ye "Kimse Yük Paylaşımı Yapmak İstemiyor"

Dışişleri Bakanı AB ülkelerinin Suriye'ye komşu ülkelere yardım konusunda sözler verdiğini fakat bu sözleri tutmamak için çeşitli bahaneler öne sürdüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı'ndan AB'ye "Kimse Yük Paylaşımı Yapmak İstemiyor"

Dışişleri Bakanı AB ülkelerinin Suriye'ye komşu ülkelere yardım konusunda sözler verdiğini fakat bu sözleri tutmamak için çeşitli bahaneler öne sürdüğünü söyledi.  Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu Görüşmeleri çerçevesinde Suriye'deki krizin ele alındığı yüksek düzeyli katılımların olduğu toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı, Suriye meselesine özellikle değindi. Suriye'de sadece DAEŞ'in olmadığını bir diğer terör örgütü YPG'nin de olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, buna karşı AB ülkelerinin sessizliğini anlamlandıramadıklarını söyledi.  

AB Ülkelerinin Suriye meselesi konusunda kayıtsız kaldığını hatırlatan Dışişleri Bakanı, "imse yük paylaşımı yapmak istemiyor. Aferin Türkiye, aferin Lübnan, aferin Ürdün. Çok iyi iş çıkarıyorsunuz, size gıpta ediyoruz ama nereye kadar böyle? Yük paylaşımı nerede? AB, Türkiyede yaşayan mültecilere 3 milyar dolar yardım sözü verdi çünkü Türkiye'de ya da Suriye'de bir mültecinin masrafının AB'ye göre 10 kat daha ucuz olduğunu biliyorlar ama şimdiye kadar sadece sadece 820 milyon avro gönderdiniz. Söylemeye çalıştığım şey; bu olağanüstü bir durum ve sıradan prosedürleri takip edemeyiz. Suriyede istikrar sağlanması için daha pratik olmalıyız." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Eyl 2017 - 09:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler