Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD' li Mevkidaşının Yüzüne: "Teröre destek bizi üzdü"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD' li mevkidaşıyla görüştü. Görüşmede meslektaşının yüzüne " Teröre destek verilmesi bizi üzdü" ifadelerini kullandı... İkilinin görüşmesinden satır başları haberimizde...

" ABD ve Türkiye'nin birçok karşı karşıya kaldığımız sınamalar karşısında oynayabileceği çok önemli roller vardır. Sorumluluk alanımız sadece kendi coğrafyamız değil tüm dünyadaki sorunlarla ilgilidir. Türkiye-ABD arasındaki dostluk her zamankinden daha güçlü olmalıdır. İşbirliğimizi de güçlendirmemiz gerekiyor. " şeklinde konuşan Mevlüt Çavuşoğlu şöyle devam etti...

" Terörle mücadele, diğer karşı karşıya kaldığımız tehditler, Suriye, Irak ve bölgemizdeki sorunları değerlendirme fırsatı bulduk. Konuların bazılarını NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda diğer müttefiklerimizle de değerlendireceğiz."

Bizi üzdü

" İlişkilerimize yeni bir enerji kazandırmamız gerektiğini vurguladık. Geçmiş yönetimde ilişkilerimizi etkileyen bazı olaylar oldu. Bunlardan biri Suriye'de DEAŞ'la mücadele ederken geçmiş yönetimin YPG-PYD ile işbirliği ve verdiği destektir. Amerikan yönetimi ve ilgili askerler dahil kurumlar YPG ile PKK arasında bir farkın olmadığını kabul ediyorlar. Bizi hedef alan bir terör örgütüne verilen destek bizi üzmüş, ilişkilerimizi etkilemiş ve Türk halkının ABD'ye yönelik hislerini olumsuz etkilemiştir. Bu dönemde daha fazla işbirliği bekliyoruz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

30 Mar 2017 - 15:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler