Dikkat! Uyarılar art arda geldi: Öğleden sonra...

Marmara Denizi'nde rüzgarın öğle saatlerinden sonra fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar, yurdun birçok bölgesinde de kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği açıklandı

Marmara Denizi'nde rüzgarın öğle saatlerinden sonra fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar, yurdun birçok bölgesinde de kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği açıklandı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, rüzgarın Marmara Denizi'nde bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şekline dönüşeceği öngörülüyor. 

Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilirken, fırtına sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin dikkatli olmaları istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Yalova’da; Ege Bölgesi’nde ise İzmir, Aydın, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Muğla’da ise çok kuvvetli yağışların beklendiği açıklandı. Yapılan duyurularda vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi. Yağışların, Pazartesi öğle saatlerinde başlayıp Marmara’da Salı günü sabah saatlerine kadar, Ege’de ise Pazartesi gecesine kadar devam edeceği kaydedildi.

BİRÇOK BÖLGEYE FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Diğer taraftan, Meteoroloji tarafından yapılan diğer bir uyarıda da, yurdun birçok bölgesinde fırtına ve kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bildirildi. Fırtına ve kuvvetli rüzgarların, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Kastamonu, Sinop, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde Pazartesi gününden itibaren etkisini göstereceği açıklandı. Bu bölgeler de yaşayan vatandaşların, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Ara 2018 - 09:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler