Devlet Bahçeli 'İnsanlık Vicdanı Nerede?'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mısır'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'den Mısır'daki Cami Saldırısıyla İlgili Açıklama 'Saldırı Tüm Müslümanlara Yapılmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mısır'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Mısır'da 235 insanın hayatını kaybettiği 100'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili 'Tüm müslümanlara yapılan bir saldırıdır' diyen Bahçeli, "Masum canlara kast etmenin nasıl bir bahanesi vardır?" dedi.

Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısında bulunan bir camiye alçakça düzenlenen terör saldırısında en az 235 insan hayatını kaybetmiş, 120'ye yakın insan da yaralanmıştır. Bu hunhar terör eylemi vahşettir, vandallıktır, vicdansızlıktır. Lanetlemek ise insanım diyen herkesin görevidir. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, dost ve kardeş Mısır halkına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da şifa niyaz ediyorum.Camiye saldırı ne demektir? Masum canlara kast etmenin nasıl bir bahanesi olabilecektir? Camiye yapılan saldırı tüm Müslümanlara yapılmıştır. Cinayetler nereye kadar sürecek, İslam'ın kanı ne zamana kadar akacaktır? Hayatının bir dönemini Mısır'da geçirmiş olan merhum vatan şairimiz Mehmet Akif diyor ki: 'Şehamet dini, gayret dini, ancak Müslümanlıktır.

Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır.' Peki kahramanlar nerede, kahramanlık ne durumdadır? Cevap ise korkutucu ve kaygı vericidir! Taht ve taç kavgalarının esiri olmuş şeyhler, sultanlar, krallar, emirler ne yapıyor, neyle oyalanıyorlar? İnsanlık vicdanı nerededir? Küresel adalet, özgürlük, demokrasi ve insan hakları savunucuları terörizme karşı niye suspus duruyorlar? Yine diyor ki Akif: 'Şarka bakmaz garbı bilmez, edepten yok payesi bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi.' Kızarmayan yüzleriyle, yaşarmayan gözleriyle Müslümanların ölümünü seyredenler iki cihanda da suçlu ve sorumludurlar. Merhum şairimiz Arif Nihat Asya, aslında teşhisi on yıllar önce koymuş ve demişti ki: 'Ebu Leheb öldü diyorlar; Ebu Leheb ölmedi Ya Muhammed! Ebu Cehil kıt'alar dolaşıyor.' Müslümanlar kan ağlıyor, Müslümanların canından, malından, varlığından geçinen İblis yanaşmaları hıyanetten hıyanete çağ atlıyor. Ne acı değil mi? Camilere saldırılıyor; dinimize operasyon yapılıyor, beyzadeler mışıl mışıl uyuyor, yan gelip keyif sürüyor. Asıl kokuşma, çürüme bu değil mi? Artık bu gecenin, bu zulmetin sonu gelmeli. Artık şafak Türk-İslam alemi için sökmeli. Yoksa yıkım kaçınılmaz, yok oluş kapımızdadır. Hacı Bektaş-i Veli diyor ya: 'Gel ha gel, insan ol da öyle gel."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

24 Kas 2017 - 21:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler