Darüşşafaka Robot Yarışmasında Dünyaya Damga Vurdu

DARÜŞŞAFAKA robot klübünün robotu yapılan yarışmada dünya çapında başarı elde etti. Türkiye ilk kez bu derecede bu denli yükseldi.

Robot alanında Darüşşafaka bizi temsil etti.

 Darüşşafaka Eğitim Kurumları Robot Kulübü , ABD'de düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından robotların yarıştığı FIRST Robotics Yarışması'nda şimdiye kadar bir Türk takımının elde ettiği en yüksek başarıya ulaştı. Darüşşafaka FRC Takımı, Orlando'da dünyanın farklı ülkelerinden 64 takımın katıldığı bölgesel turnuvalarda katıldığı 10 maçta 8 galibiyet alarak tarihinde ilk defa "Dünya Şampiyonası"nda yarışmaya hak kazandı.
St. Louis'de 22-25 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 56 bölgesel turnuvadan başarıyla çıkan 156 takımın katıldığı şampiyonada Daçkalılar, 10 maçta 6 galibiyet alarak büyük bir başarı gösterdi. Bu yıl Dünya Şampiyonası'nda yarışan tek Türk takımı olan Sultans of Turkey, FRC'ye katılmaya başladığından beri ilk kez Dünya Şampiyonası'nda oynayarak Türkiye'yi ve Darüşşafaka'yı gururla temsil etti.
NASA'nın sponsor olduğu mühendislik ödülü de Daçka'nın! ABD'nin Orlando şehrinde 11-14 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen bölgesel turnuvada "Recycle Rush" temalı robotuyla yarışan Darüşşafaka FRC Takımı, 10 maçta 8 galibiyet alarak tarihinde ilk defa "Dünya Şampiyonası"nda yarışmaya hak kazanmış ve ayrıca NASA'nın sponsor olduğu "Regional Engineering Inspiration Award" ödülüne layık görülmüştü.

DARÜŞŞAFAKA LİSESİ'NDEN FRC ROBOT YARIŞMASINA KATILAN ÖĞRENCİLER:

SİNEM KAYAN (9A) ASİL CAN DÖNMEZ (9A) ECEM KAVAL (9A) BARIŞ DEMİRCİ (9A) ELİF ÇAĞLA KARANFİL (9A) BUĞRA UCA (9A) VEYSEL KAZANCI (9B) GÜNEY KILIÇ (9B) ZEYNEP TUNA (9B) AHMET TURHAN AY (9C) EMİNE ŞEVVAL AYGÜL (9C) MERTCAN GÜR (9C) BERK DURGUT (10A) AHMET CÜCE (11B)

ÖĞRETMENLER:

Gürsoy MANTAŞ -  Fen Bilimleri Öğretmeni - Kulüp Danışman Öğretmeni Metin KORKMAZ - Fizik Öğretmeni - Kulüp Danışman Öğretmeni Mete KARACA - Kulüp Eğitmeni kaynak: egitimajansi.com

06 May 2015 - 15:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler