Darbe Girişimi Davasında Mahkeme İfadeleri Önemli Bilgiler Sağladı

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine yönelik yürütülen davada, sanıkların ifadeleri önemli bilgileri gün yüzüne çıkarttı...

15 Temmuz darbe girişimi davasında, sanıkların ifadelerinde çarpıcı bilgiler elde edildi. Sanıklardan elde edilen ifadelerde, şunlar kayıt altına alındı:

" Bir süre sonra benim kapıya bir araç geldi. Teyit alarak aracı içeri aldım. Ardından Fahri Kasırga'nın nizamiyeye geldiğini gördüm. Bir sıkıntı olduğunu anladım. Ömer Eraslan beni çağırdı, bölgeye indim. Nöbetçi astsubay Mennan Yeşilbaş aracın önündeydi. 'Güvenlik gerekçesiyle çıkışınıza izin vermeyeceğiz' diyordu. Bunun alay komutanının emri olduğunu söylediği kişi, komutanla görüşmek istedi. Mennan Yeşilbaş'ın alay komutanını aradığını fakat ulaşamadığını gördüm. Mennan Yeşilbaş, nöbetçi subay Binbaşı Haydar Aktaş ile görüştü. Telefonu Fahri Kasırga'ya verdi. Kasırga, bir süre görüştükten sonra telefonu Mennan Yeşilbaş'a geri verdi. Ardından Kasırga'nın korumaları 'Biz çıkacağız' diye ısrar etti. Mennan Yeşilbaş'ın silahını kılıfından çıkararak alt 45 dediğimiz pozisyonda tuttuğunu gördüm. Koruma polislerinin de silahlarını aynı pozisyonda tuttuğunu gördüm ama silahı ilk hangi tarafın çektiğini görmedim. Korumalardan biri, 'Ne o bizi mi vuracaksın?' dedi.

Mennan Yeşilbaş, 'Hayır, ama beni ezin de öyle çıkın' gibi bir karşılık verdi. Sonra korumalardan biri, 'Tamam sakin olalım' dedi. İki taraf da silahlarını kılıflara taktılar. Bu sırada alay komutanının flamasız aracıyla bir ambulans yaklaştı. Araçtan 10-12 kişi indi. İçlerinden albay ve binbaşı rütbesinde olanlar doğrudan Genel Sekreterin üzerine gitti. Korumaların silahı alındı. Fahri Kasırga ambulansa bindirildi, araç Çankaya tarafına doğru hızla ilerledi. Bizim silahımız boştu. Kimseye silah doğrultmadık, silahı çapraz şekilde tuttuk. "

Benim erlere bile emir verecek rütbem yok.

" Yıllarca iç güvenlik bölgelerinde görev yaptım. Arazide düşmanın bellidir. Ben nereden bileyim darbeci olduklarını? Devletin verdiği silahı devlete doğrultmam. Ben bundan ekmek yemişim. Buraya geleli 9 ay olmuş. Doğru düzgün kimseyi tanımıyorum. Ben bir uzman çavuşum. Ere bile emir verecek yetkim yok. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum "

22 Şub 2017 - 10:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler