Cumhurbaşkanı Erdoğandan 'Tek Adam' Tartışmalarına Sert Yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmalarında alevlenen 'Tek adam' söylevlerine sert yanıt vererek; "Millet yakasına yapışır" ifadelerini kullandı...

" Söylediklerinin de anayasa değişikliğiyle alakası yok. Tutturmuş bir tek adamlık gidiyor. Seçimle iş başına gelen, görev süresi belli olan bir Cumhurbaşkanı. Seçimin, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike olabilir mi? Senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. O dönemde kimseye hayat hakkı tanınmıyordu. Partinin il başkanları valilik yaptı ya. Biz böyle bir şey yapsak nasıl olur Kılıçdaroğlu? Böyle bir şey olabilir mi? " ifadelerini kullanan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

" Cumhurbaşkanı meclisi fesheder diyor. Böyle bir şey yok. Akşam yatıyor bir yalan sabah başka yalan. Anayasa ve yasalara ters kararname çıkaramazsınız. Buradan tek adamlık çıkması mümkün mü? Kaldı ki Cumhurbaşkanı nefsine yenildi. Tek adamlık yaptı. Bu millet onun yakasına yapışır. "

İDAM TARTIŞMALARI

" İdam konusunda kararımız söyledim. 16 Nisan'dan sonra parlamentomuz idam kararını verir gönderirse onaylarım. Devletin 249 şehidin katillerini affetme yetkisi yoktur. "

YENİ SİSTEMİN ŞİFRESİ

" Tek adamlık ithamı safsatada kaynaklı bir hezeyandır. Boş çuval ayakta durabilir mi? Yeni sistemin şifresi istikrardır. Güvenin olduğu yerde işsizlik azalır. Enfslasyon azalır. Bütçe rantiyecilere değil millete harcanır. Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Yeni yönetim sisteminde ülkemizi 2.5 kat daha büyütecek ve hedefimize ulaşacağız. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

23 Mar 2017 - 14:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler