Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kudüs'e sahip çıkmak her müslümanın görevidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs'e her müslümanın sahip çıkması gerektiğini ifade ederek; barış şehri olması için çaba sarfettiklerini ifade etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kudüs Vakıfları toplantısında yaptığı konuşmada " Burada bir inceliği özellikle vurgulamak istiyorum: Biz Mescid-i Aksa dediğimiz zaman orada Harem-i Şerif olarak ifade etmeyi eksik buluyoruz. Kubet'üs Sahra da... bunların hepsi onun içindedir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın, bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kudüs 3 semavi din için kutsal bir şehirdir. Kudüs hasrettir, insanlığın gözünün nurdur, yeryüzünde Arş-ı Ala'ya en yakın yerdir.

Ümmetin ilk kıblesi olan Kudüs, tüm müslümanların namusudur. Burada bizlere pusula olması için bir hadisi özellikle söylemek istiyorum: Bir gün Hz Memnune, 'Peygamber Efendimiz Mescidi Aksa için hüküm nedir' diye sorar. O da oraya gidin ve orada namaz kılın buyurur. Hz. Memnune gidemezsek ne yapalım der. Peygamberimiz de o zaman kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin buyurur. Kudüs tekrar özgürleşene kadar, Selahaddin Eyyubi'nin gözüne uyku girmemiştir. " ifadelerini kullandı...

Her müslümanın görevidir

" Kudüs'e sahip çıkmak, her müslümanın görevidir. Kudüs davası sadece Filistinli kardeşlerimizin davası değildir. Bizler millet olarak Kudüs'e Hz Peygamberin şehrine hizmet etme onuruna nail olmuş bir neslin torunlarıyız. Çanakkale'de ve Kut'ül Amare'de kazandığımız zaferlere rağmen işgali durduramadık. Kudüs o günlerden beri huzur yüzü görmedi. Kudüs'ün tekrar barış şehri olması için gayret sarfediyoruz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 May 2017 - 17:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler