Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazi Mustafa Kemal'e neden ihanet ediyorsun?"

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'ya seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 'Gazi Mustafa Kemal'e neden ihanet ediyorsun?' ifadelerini kullanarak, referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu...

Milletvekili seçilme yaşının düşürülmesiyle alakalı açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı, " Yeni sistemle birlikte başarısız liderlerin koltuklarını koruma şansı kalmıyor. Sıkıntı oradan geliyor. Siyasi parti ve bürokrasilerde yenilenmenin önü sürekli açık oluyor yeni sistemde. 18-25 yaş arasındaki gençlere seçilme imkanı verilmesi bu değişimi daha da hızlandıracak. Ama bu ana muhalefeti niye rahatsız ediyor. Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Sayın Kılıçdaroğlu sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? O zaman Gazi Mustafa Kemal'e neden ihanet ediyorsun? Bak şimdi ters düştün. Türkiyemizin geleceğini biz gençlerimize emanet ediyoruz. " ifadelerini kullandı...

Halkı kucaklamak mecburiyeti

" Sandıkta milletin yarısından fazla oyu almayı hedefleyen bir Cumhurbaşkanı halkı mümkün olan en fazla şekilde kucaklamak mecburiyetindedir. Ben sizleri yaradandan ötürü seviyorum. Seçilen Cumhurbaşkanı da millete verdiği taahhütleri yerine getirmek için Meclis'te kendi partisinin yanında tüm milletvekilleriyle müsbet ilişkiler kurmak isteyecektir. Cumhurbaşkanı öyle iddia edildiği gibi layüsel değil. Anayasa ve yasalarla sınırlı bir haraket alanına sahip. Şu anda ben Cumhurbaşkanı olarak çok daha rahatım. Ama yeni sistemde öyle olmayacak. Yeni sistemde sorgulanabilecek. Sorgulandığın sürece daha ideal bir çalışma ortaya koyarsın. Suç işlemesi halinde Cumhurbaşkanı yargılanmak üzere Meclis tarafından Yüce Divan'a dahi gönderilebiliyor. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

25 Mar 2017 - 16:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Aleyna - Kılıçdaroğlu gençleri ancak taksimde eyleme çağırır onun anlayıışı bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mart 16:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler