Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Fatih 21 yaşında çağ açıp, çağ kapattı. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili seçilme yaşının düşürülmesi tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, önemli açıklamalarda bulundu ve Fatih Sultan Mehmet' in 21 yaşında çağ kapattığına değindi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündmein tartışmalı konularından birisi olan milletvekili seçilme yaşının düşürülmesine yönelik önemli ifadelerde bulunarak, Fatih Sultan Mehmet örneğini verdi. Açıklamasında, şunları kaydetti:

" Ecdadımız Fatih 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı aştı. Seçilmek zor değildir, zor olan seçmektir. Siz seçmeye 18 diyorsunuz seçilmeye 30. Biz bunu 25'e indirdik. Kalite ve bu kaliteyle birlikte dinamik bir parlemento oluşturmanın peşindeyiz. Güven olmadan istikrar olmadan kalkınma olmaz. Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir oluyor. Asıl süreci verimli hale getirmek. Türkiye'de parlementoyu gen sorularla adeta yönetilemez hale gelmiştir. İşleri güçleri yokken gen soru üretiyorlar. Netice alamayacaklarını bildikleri halde parlementoda oy vermek için bile bulunmuyorlar. Gensoru mekanizması ve güven oyu mekanizması kalkıyor. Gerçek gensoru millete aittir.

Der ki başarılısın devam, başarısızsın güle güle. Herhangi bir gücün diğeri üzerinde tahakkümü olmayacak. Bu sistemin en büyük garantisi siz, milletimiz... Ülkemizde kurucusu olduğum parti 10 yıldır hep yüzde 45'ler 50'ler üzerinde diye bunu elde etmek kolay sanıyorlar. Bu ülkede milletimizin yarısından fazlasını alan cumhurbaşkanının gözü hep halkın üzerinde olacaktır. Gönlünü kazanmak mecburiyeti vardır. Sadece vatana ihanetle suçlanan Cumhurbaşkanı artık yaptığı her işte denetlenecektir. Adama değil, üleyi dünyayı dar ederler. Yen sistemin en büyük getirisi 5 yıllık istikrar ortamın güvence altına alıyor olmasıdır. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

22 Şub 2017 - 12:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler