Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupa 3 maymunu oynuyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısında, AB sorusunun sorulması üzerine; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AB'nin 3 maymunu oynadığı ifadelerine yer verildi...

Somali Cumhurbaşkanı ile görüşen Erdoğan, ortak basın toplantısında " Önümüzdeki dönemde Mogadişu'da yapılan askeri tesisimizin de açılışını yapacağız. Burada eğitim görecek Somali ordusunun askerleri daha sonra ordu içindeki yerlerini alacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı ile bunları da konuştuk. Somali'nin ciddi sorunları var. Askeri ile yetişmiş kadroya da ihtiyacı var. Türkiye ve Somali arasında balıkçılık ve su ürünleri arasında geniş bir işbirliği alanı bulunuyor.

Bunu oluşturacak anlaşma inşallah Antalya'daki tarım bakanları arasında imzalanacaktır. Biz Kızılay'ımızla TİKA'mızla elimizden gelen bütün destekleri buralara hazırladık inşallah gönderiyoruz. Yokluk ve yoksulluk içinde hayata tutunmaya çalışan mazlumların görüntüleri görmemezlikten gelenlerin aksine biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Çocukların açlıktan öldüğü dünyada ne huzur ne barış olur. Türk Kızılay'ı her bölgeye yardımlarını ulaştırıyor. AFAD, TİKA bu bölgelerde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta ilaç ve yardım sevkiyatımızı Ramazan ayında Somalili ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. " ifadelerine yer verdi...

Kardeşlerimizin yanındayız

" 15 Temmuz gecesi Somalili kardeşlerimiz bize dua etmişlerdir ve hemen takip eden süreçte FETO ile bağlantılı tüm kurumlar kapatılmıştır. Biz yanımızda olan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız ve desteklemeye devam edeceğiz. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. "

Somalidekli değişim

" Somali halkı geleceğe daha bir umutla bakıyor. Her ziyaretimde bu ülkede şahit olduğum bu değişimin son ziyaretimde artık zirve yaptığını gördüm. Gerçekten en muhteşem diyebileceğim büyükelçiliği de Somali'de ve bütün unsurları ile Somali'deki bu büyükelçilik binamız sadece Türkiye için değil inanıyorum ki dünyanın bir çok ülkesi için de örnek teşkil edecektir. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

27 Nis 2017 - 10:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler