Çipli Yeni Kimlik Kartlarının Teslim Süresi Kısaldı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, çipli kimlik kartlarının teslim süresine dair açıklamalarda bulundu.

Çipli Yeni Kimlik Kartlarının Teslimiyle İlgili Açıklama

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, çipli kimlik kartlarının teslim süresine dair açıklamalarda bulundu.

Güner, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri il ve İlçe Müdürlüklerinden yapılan çipli Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı başvurularının önce biyometrik veri kontrol bölümünde değerlendirmeye tabi olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar 10 milyondan fazla kişinin çipli kartlar için başvuru yaptığını ve aldığını hatırlatan Güner, "Eğer bugün Türkiye'de 10 milyon kimlik kartı varsa, 10 milyon tane biyometrik veri var. Yani parmak izi var, fotoğraf var. Sahteciliği önlemek adına bir kişi başvuru yaptığı zaman bu kişinin daha önce kart alıp almadığı, bunun bir sahtecilik girişimi olup olmadığını anlamak için sistem hemen alınan parmak izlerini, fotoğrafları depoladığımız verilerle karşılaştırıyor.

Daha önce 3-4 hafta gibi uzun bir teslim süremiz varken, şu anda bu teslim süremizin bir haftaya indiğini görüyoruz. Özellikle yeni makinelerimizin devreye girmesiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın deklere ettiği 180 günlük eylem planında, kentsel alanlarda 5 artı 1, diğer kırsal alanlarda postanın belki biraz daha ikinci güne kalabileceği düşülen yerlerde 5 artı 2 günde kimlik kartı ve diğer belgelerin teslimi eylem planı içerisinde yer alıyor. Biz de bunu bir emir telakki ettiğimiz için şu anki çabamız hem hızı artırmak hem kaliteyi artırmak. Her yeni makine, her yeni üretim, bizi bir öncekinden daha ileri düzeye getirdiği için memnuniyet verici bir düzeye gidiyoruz." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Eyl 2017 - 11:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Gaziantepli - Nüfus işlerinde problem yok asıl sıkıntı ptt'de adamlar yatmaya alışmış iki gündür evrak sevkiyata hazırlanıyor artık kaç günde vatandaşa ulaşır siz düşünün. Ptt yan gelip yatma yeri değil arkadaşlar. Özel kargolar artık 2 günde teslimat sağlıyor sizin tek farkınız devlet memuru olmanız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:55


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler