CHP: "Ekonomiye güven verecek olan adalet ve demokrasidir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan açıklamada, ekonomiye güven verecek kavramların adalet ve demokrasi olduğu ifade edilerek; önemli açıklamalar gerçekleştirildi..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak " Ekonomiye güven verecek olan hukuktur, demokrasidir. Partili cumhurbaşkanlığı ise sonu karanlıklara çıkan bir maceradır. Böyle bir ortamda yatırım da üretim de büyüme de olmaz. İşsizlik, yoksulluk azalmaz. Dünyadaki örnekler de kalkınmanın yolunun hukuk, demokrasi ve özgür akıl olduğunu gösteriyor. " ifadelerini kullandı...

Açıklamasında " 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ihtiyacı, uzlaşma ve ortak akıldı ancak bir anda ülke gündemine tek adam dayatması sokuldu. Kanunsuz bir referandumla, bu ucube sistemin önü açılmaya çalışılıyor. Türkiye, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla başlayan fiili başkanlık döneminde kişi başı bin 305 dolar yoksullaştı. Hukuk ve demokrasi endekslerinde geriledi. İşsizlik oranı yüzde 13 ile rekor kırıyor. Ekonomide güven ortamı bozuldu ve çarklar dönmüyor. O nedenle yeni bir af torbası daha TBMM'ye sunuldu. Affın affının yapıldığı bir noktaya gelindi. Son affın üzerinden dört ay bile geçmedi. Neredeyse aylık aflar çıkacak. Ancak bu da çare olmayacaktır. " şeklinde konuştu...

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 May 2017 - 17:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler