BTK Başkanı Whatsapp Uyarısı Yaptı! Mesajlar Okunabiliyor

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp hakkında Twitter hesabından açıklama yaparak, uçtan uca şifreleme sisteminde açık olduğunu ve mesajların okunabildiğini aktardı...

Whatsapp, Dünya genelinde en yaygın kullanılan mesajlaşma ve sosyal platform uygulamalarından bir tanesi olarak kabul ediliyor. Milyonlarca kullanıcı, Dünya' nın her yerinden internet erişimi sayesinde iletişim kurabiliyor, sesli veya görüntülü aramalar gerçekleştirebildiği gibi, dosya transferleri de sağlayabiliyor.

Popülerliğini günden güne artıran ve geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından satın alınan Whatsapp, yakın dönemde mesajların başka kaynaklar tarafından okunamaması adına " uçtan uca şifreleme " imkanı sunan bir güvenlik duvarı geliştirmişti. Bu güvenlik duvarıyla, mesajlar başkaları tarafından okunamıyor ve sohbetler arasında bir şifreleme metodu çalışarak, her sohbet ve kullanım için farklı kombinasyonlarda şifreler üretiyordu.

BTK başkanı tarafından Twitter üzerinde yapılan bir açıklamada, Whatsapp' ın uçtan uca şifreleme sisteminde bir güvenlik zaafiyeti olduğu, uçtan uca şifreleme sistemi için bir şifrenin uygulama dosyalarında saklandığı ve bu şifre edildiği takdirde başka kaynaklardan erişmenin mümkün olduğu yani, mesajların okunabildiği aktarıldı.

Whatsapp' ın son derece güvenli olarak ifade ettiği bu sistem üzerinde açık olduğunu aktaran BTK başkanı, açıklamasında " WhatsApp, uçtan uca şifrelenen mesajlarınızı 'gerektiğinde' okuyabiliyor. Cihazın hafızasında saklanan bir 'anahtar' yardımıyla şifre çözülüyor " ifadelerini kullandı.

kpsscafe.com.tr | KONYA

15 Oca 2017 - 18:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler