Bir Şehirde Daha Kamu Kurumlarının Mesai Saatleri Değiştirildi!

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından, problem yaşanmaması adına bir şehirde daha mesai saatinin değişikliğe gitmesi kararlaştırıldı. Değişikliği gerçekleştiren şehir ve yeni mesai saatleri hakkında düzenlemenin detayları haberimizde...

Kış saati uygulamasının Türkiye genelinde kaldırılmasının ardından, bazı şehirlerde kamu kurum ve bağlı kuruluşlarında mesai saatlerinin değiştirildiğine yönelik bilgileri ulaştırmıştık. Kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte, problem yaşanmaması adına değişiklik yapan şehir ise Balıkesir oldu.

Kamu kurumlarında mesai saatlerini değiştiren valilik, 08.00-12.00- 13.00-17.00 arası olan mesai saatlerinin 08.30-12.30- 13.30-17.30 olarak değiştirilmesine karar verdi. Memurlar, mesailere belirtilen yeni saatler aralığında başlayacak ve son verecekler.

Valilik tarafından yapılan açıklamada " İlimizde uygulanacak mesai saatleri, 657 sayılı devlet memurları kanununun 100. maddesi uyarınca yeniden düzenlenmiş olup, Balıkesir ili kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatleri 02.01.2017 Pazartesi gününden itibaren Sabah: 08:30 - 12:30, Öğle: 13:30 -17:30 olarak uygulanacak. " ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin de problem yaşadığı biliniyordu.

Okula gidiş vakitlerinde, Türkiye'nin her ilinde havanın son derece karanlık ve ciddi düzeyde soğuk olduğunu bildiren öğrenciler, okula giderken " sabah mı gece mi olduğunu anlamıyoruz " ifadelerine yer vermiş, sosyal medyadan tepkilerini gündeme getirmişlerdi. Ayrıca veliler de havanın karanlığından kaynaklı olarak, çocuklarının başına bir iş gelmesinden korktuklarını, bu sebepten okula kendileri götürdüklerini ifade etmişlerdi.

Son düzenlemeyle birlikte, Balıkesir' de yeni mesai saati düzenlemesine kavuşmuş oldu.

kpsscafe.com.tr | ANKARA

03 Oca 2017 - 17:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler