Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuştan Trumpa Mesaj

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık koltuğuna yeni oturan Trump'a çağrıda bulunarak, PYD' ye yapılan desteğin kesilmesini ve FETÖ' nün iadesini istedi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Resmi Gazete' de yayımlanan KHKlar kapsamında açıklamalarda bulunurken, gündeme ve siyasi sürece ilişkin düşüncelerini de aktardı. Yaptığı konuşmada, yeni başkan Trump'a çağrıda bulundu ve bu çağrısında FETÖ' nün iade edilmesini, PYD' ye yapılan yardımların kesilmesini talep ederek, kamuoyuna aktardı.

" Ümit ederiz ki yeni yönetim hem Ortadoğu'da barışı sağlayacak perspektiflere sahip olsun hem dünyada barışı sağlayacak önemli adımların atılabilmesine imkan sağlayacak inisiyatifler alsın. Özellikle Türkiye ile ABD ilişkileri bakımından eski yönetim zamanında tekrarlanan hataların tekrarlanmayacağı kanaati ve ümidindeyiz. Türkiye ile ABD arasında yeni dönemdeki ilişki uzun yıllardır devam eden müttefikliğin gerektirdiği bir seviyede olması amacımızdır. Trump yönetiminden özellikle Türkiye-Amerika ilişkilerini yeniden kuvvetlendirmek bakımından iki konuda görüşlerini gözden geçirmelerini tavsiye ve temenni ediyoruz. Bunlardan birisi 15 Temmuz darbesinde bu halkın bütününe karşı suç işlemiş olan bir eşkıya çetesinin başı olan Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesi ve bu süre içerisinde de, şu an orada sessiz ve sakin şekilde oturmuyor. Bütün uluslararası network'ünü harekete geçirecek, aralarında irtibatlarını kurabilecek bir şekilde o network'ü kullanıyor. Hem iadesiyle ilgili sürecin başlatılması hem bu süreç içerisinde de kendi örgütüyle haberleşmesinin kesilmesi ve bu network'ün kullanılmasının önüne geçilmesi ABD yönetiminden en temel isteklerimizden birisidir. " ifadelerini kullanan Numan Kurtulmuş, sözlerini ABD yönetiminden istenen en temel istekler olarak dile getirirken, Resmi Gazete' de yayımlanan KHK lar ve içeriğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, OHAL İnceleme Komisyonunun son derece önemli olduğuna ve uygulanış şekline değinerek, komisyonun bu noktadaki yerine vurgularda bulundu...

kpsscafe.com.tr | KONYA

23 Oca 2017 - 15:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler