Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "TSK' ya ayar vermek kimsenin haddine değildir. "

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ne ayar vermenin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını ifade ederek, devletin ve milletin emrinde olan TSK' yı kalıba dökemeyeceklerinin altını çizdi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; " Hiç kimse, milletin kendisine vermediği görevi, görev ihdas ederek milleti yönlendirmeye, milleti bir kalıbın içine dökmeye çalışmasın. Bu millete ve bu milletin içinden çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ayar vermek, hizaya getirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. "

Referandum

" İşte, 16 Nisan'da Türkiye'de yeni bir sisteme geçişini sağlamaktaki en önemli niyetimiz, sistemin bünyesinden kaynaklanan çatışmaların ve vesayetçi yapının bütünüyle ortadan kaldırılması, insanların kişilikleri, karakterleri vesairenin dışında sistemin niteliğini değiştirmek meseledir. İnşallah bunu başaracağız."

" Daha güçlü bir Türkiye için daha yönetilebilir bir Türkiye için terörle daha etkin mücadele edebilen bir Türkiye için bölgesindeki oyunları bozabilen bir Türkiye için uluslararası camiada mazlum milletlerin elinden tutabilecek bir Türkiye için hep beraber 16 Nisan'da 'Evet' diyerek Türkiye'yi prangalarından kurtaracağız. Bu, bir parti meselesi değildir.

Bu, Tayyip Erdoğan'ın meselesi değildir. Eğer bir parti meselesi olsa AK Parti tek başına iktidarda, Mecliste istediği yasaları zaten geçiriyor. Eğer bu, Tayyip Erdoğan'ın meselesi olsa, Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Cumhurbaşkanı, yetkisi sınırsız ama hepimiz siyasetin içinde olarak görüyoruz ki işler, gerçekten kuvvetli güçlü bir şekilde gittiğinde eyvallah. Ama siyaset bölünürse, siyasette farklılıklar ortaya çıkarsa, sistem yeniden tıkanırsa, vesayetçi odaklar ortaya çıkarsa o zaman ne yapacağız? Birileri diyor ki, 'Tayyip Erdoğan varken iyi de Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak?' Tam da bu sorunun cevabı, Tayyip Erdoğan'dan sonra böylesine güçlü bir sistem kurulacak, sadece bir kişinin gücü değil, sistemin gücü üzerinden üzerinden Türkiye, yoluna devam edecek. Çünkü cumhurbaşkanı seçilecek kişi, yüzde 50 artı 1 oyla seçilecek. Güçlü bir lider, güçlü bir sistem, etkin bir işleyişle inşallah Türkiye yoluna devam edecek. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

01 Mar 2017 - 09:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler