Başbakan Yardımcısı Akdağ "NATO'daki Skandalın Takipçisiyiz"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NATO'nun Norveç'teki tatbikatında patlak veren skandala ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ "NATO'daki Skandalın Takipçisiyiz"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NATO'nun Norveç'teki tatbikatında patlak veren skandala ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef tahtasında gösteren bir NATO çalışanı gündeme bomba gibi düşmüş, Türk Silahlı Kuvvetleri , söz konusu gelişmelerden dolayı Norveç'teki tatbikattan çekilme kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 'Bu müttefikliğe sığmaz' demişti. Söz konusu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte NATO art arda iki özür dilemiş, Genel Sekreteri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak özürlerini ileterek, söz konusu skandala imza atan personellerin ihraç edildiğini söylemişti. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ konuyla ilgili , "Bakın bugün Norveç'teki NATO tatbikatında meydana gelen olayları konuşuyoruz. Meselenin arkasında ne var, tam ortaya çıkar. Türkiye Cumhuriyeti olarak elbette o işin takipçisiyiz. Ama anında büyük bir lider, özgüveni yüksek olan Türkiye Cumhuriyetinin lideri meseleye vaziyet etti ve NATO başkanı özür diledi. Biz bu milletin başını bir kere bile yere eğdirmedik, başını yere eğdirip onu üzmedik. Allah'ın izniyle Cenabı Hakk'ın huzurunda rüku ve secdenin dışında kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Bu güne kadar bu böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Kas 2017 - 17:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler