Başbakan Binali Yıldırımdan Bayrak Tartışmalarına İlişkin Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Kürdistan bayrağı eleştirilerine ilişkin açıklamada bulunarak, Irak' ın özerk bir yapıda olduğunu ifade etti...

Başbakan Binali Yıldırım, gündemin hararetli konusu olan bayrak tartışmaları için şunları ifade etti:

" Dün Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı sayın Mesut Barzani ile konuşarak ikili ilişkilerin gelişmesi, PKK'ya karşı işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadelede etkin bir çalışma yapılmasını ele aldık. Bugünlerde bir bayrak hikayesi gidiyor. Irak Anayasası'na göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu vardır, Başbakanı, Bakanları, ayrı bayrağı vardır.

Dünyada bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir teamülmüş, yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değil. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak Anayasası'nın gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek buna göre yeni usüller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz. "

Teröre bulaşmamış kürtler kardeşimizdir

" Teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizde Kürk kökenli kardeşlerimiz de bizim başımız tacıdır. Bu vatandaşlarımız Kürtlüğü ile ne kadar iftihar etse o kadar yeridir. PKK'nın Kürtler'i temsil etmesi, Kürtler'in dertleriyle dertlenmesi iddiası da koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını kahreden, geleceğini yok eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Bu terörle mücadeledeki amacımız, orada yaşayan onurlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kardeşlerimizi bu terör örgütünün belasından kurtarmaktır. Yaptığımız budur bununla elhamdüllillah çok büyük mesafeler katettik. Çukurlar açan elikanlı çeteleri şehirlerden çıkarttık. Kırsalda, dağda, bayırda dünyayı bunlara dar ediyoruz. "

kpsscafe.com.tr - KONYA

28 Şub 2017 - 12:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler