Başbakan Binali Yıldırım: "CHP zihniyeti Menderes'i idam etti"

Cumhuriyet Halk Partisi için sert açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, CHP zihniyetinin Menderes'i idam ettiğini söyleyerek, CHP' nin referandum süreci için neye 'Hayır' dediğini dahi bilmediğini ifade etti...

" Memlekete büyük eserler bıraktılar ama biliyorsunuz 'hiçbir eser, hiçbir hizmet cezasız kalmaz' derler. İşte bu CHP zihniyeti, bu darbeci zihniyet, Menderes'i, bakanlarını idam etti. O dönemde hepimiz biliyoruz yollar yapıldı, köprüler yapıldı, barajlar, okullar, hastaneler yapıldı, Türkiye'nin ekonomisi büyüdü, refahı arttı. Menderes, 10 yılda Türkiye'yi bir baştan bir başa imar etti ama bütün bu hizmetlerin karşılığı idam oldu. İki bakanı, kendisini idam ettiler. Neden yaptılar? Çünkü bunlar, bu vesayetçiler, bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler. Milletin seçtiğine saygı göstermezler. 27 Mayıs darbesi bunun için oldu. "

Yedi seçimdir kaybediyor

" Yedi seçimdir kaybediyor ama tek adam olmaya devam ediyor. Neymiş? 'Bütün yetkiler tek adamda toplanıyormuş, çok yetki veriliyormuş.' Millet yetkiyi kime veriyor? Cumhurbaşkanına veriyor. Ne kadar yetki veriyor? En az yüzde 50 yetki veriyor. Başka kime veriyor? Meclis'e veriyor. Bunun dışında milletin yetki verdiği hiçbir güç yok. Çetelere, cuntacılara yetki yok. Kimde olacak yetki? Tabii ki milletin seçtiğinde olacak, sizin seçtiğinizde olacak.

Eskiden olduğu gibi yetki çetelerde mi olacak cuntacılarda mı olacak? Siz seçtiniz, yetkiyi verdiniz, cuntalar, darbeciler, hükümetlere müdahale ettiler. Siz yetki verdiniz, medya patronları hükümetlere müdahale ettiler, hükümetlere ayar vermeye çalıştılar, devirmeye çalıştılar. İşte şimdi 16 Nisan'dan sonra bunların hepsi yok olup gidiyor. Kim kalıyor? Millet kalıyor, milletin adamları kalıyor. Hükümetler kurulacak, görevden o kurulan hükümeti sadece siz alacaksınız, millet dışında hiç kimse milletin yetki verdiği hükümete bir şey yapamayacaklar. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

25 Mar 2017 - 09:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler