Başbakan Binali Yıldırım: "Bu iki başlılık zaman kaybettiriyor"

Referandum sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım; mevcut sistemdeki iki başlılığın vakit kaybettirdiğini ifade etti...

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında; " Bu sistem zaman zaman problem üretiyor. Geçmişte yaşananlara bakalım, Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını fırlatmasının ardından millet milyarca lira kaybetti. Getirdiğimiz bu 18 maddelik değişimle biz hükümet sistemini Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak değiştiriyoruz. Mevcut sistemde Başbakan da Cumhurbaşkanı da güçlü. Burada bir ikibaşlılık var, bu sa sorun oluyor. Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor. Bu değişiklikle artık yapılan şey şu, bu değişikli 2019 seçimlerinde yürürlüğe girince artık sandıktan mutlaka hükümet çıkacak, tek başına iktidar çıkacak. " ifadelerini kullandı.

Patron millet olacak

" Bu değişiklikle artık yapılan şey şu, bu değişikli 2019 seçimlerinde yürürlüğe girince artık sandıktan mutlaka hükümet çıkacak, tek başına iktidar çıkacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işin patronu millet olacak. "

Yerimizde sayıyoruz

" Bir ülkede eğer güçlü yönetim varsa istikrar varsa güvenlik de olur ekonomi de büyür. Bizde maalesef tek başına iktidarların kazanımlarını koalisyonlarda kaybediyoruz. Yerinde sayıyoruz, yazık günah. Türkiye'yi daha istikrarlı daha çok yatırım yapılabilir konuma yükseltmek istiyorsak bu değişikliği mutlaka yapmalıyız. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

30 Mar 2017 - 14:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler