Başbakan Binali Yıldırım: "Biz herşeyi dolar olarak görmüyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım Afrika ülkelerine FETÖ uyarısında bulunurken, terörle mücadelede birliktelik mesajı verdi. Açıklamasında herşeyi dolar olarak görmediğini ifade etti...

Başbakan Binali Yıldırım " Havacılık sektörü 6 kat büyüdü. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyor. Bugün artık THY'nin 50'den fazla noktaya uçuşu var. Bu büyük bir kolaylık. Doğrudan biniyorsunuz, Afrika'daki ülkeye gidiyorsunuz. Zaman ekonomisi diye bir şey var. Zaman, günümüzde paradan daha değerli.

Biz ilk adımı bununla attık. İkinci adımı büyükelçilerimizin sayısını artırarak yaptık. Kazan kazan yöntemi ile hem ikili ilişkilerimizi hem de Afrika Birliği ile bütün kıtanın konularını görüşüyoruz. 50'ye yakın bakan var. Bakanlar burada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla bir araya gelecekler ve bütün konuları konuşacaklar. Türkiye'nin son 15 yılda ortaya koyduğu başarı meydandadır. Başarı sadece tarım alanında değil, sadece ulaştırma, enerjide değil, topyekün kalkınmada Türkiye son 15 yılda, son 50 yılın başarısını göstermiştir. " ifadelerine yer verdi...

Dolar olarak görmüyoruz

" Bu başarı sadece Türkiye'nin başarısı değil, bölgenin istikrarının başarısıdır. Bugün Türkiye, Suriye ve Irak'ta yaşanan istikrarsızlığa rağmen her türlü terör faaliyetiyle de kararlı mücadelesini sürdürürken diğer yandan da evini, barkını terk edip, canını kurtarmak isteyen milyonlara da evini açmıştır, ekmeğini paylaşmıştır. Biz her şeyi dolar olarak görmüyoruz. Biz insanlığın, her türlü menfaatin üzerinde olduğuna inanan bir topluluğuz. Türkiye sosyal sorumluluk projelerinde de, Afrika'da TİKA faaliyeti ile anlamlı hizmetler yapmaktadır.

15 Temmuz darbe girişimi karşısında Afrika ülkelerinin büyük bir ekseriyeti Türkiye'nin yanında yer aldılar ve Türkiye'nin demokrasisini yok etmeye yönelik bu alçak kalkışmanın karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun seçilmiş hükümetini, cumhurbaşkanını desteklediler, yanında yer aldılar. "

Terörle birlikte mücadele

" Alçak FETÖ örgütünün okullarını birer birer kapatıyorlar, bu konuda da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu küresel bir terör örgütüdür. Bunların emperyal örgütlerle işbirliği halinde olduğu, bugün bir sır değil. Bu örgütün faaliyetlerine, ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tecrübeyi yaşamış bir ülkenin Başbakan'ı olarak sizlere söylüyorum. Afrika'nın sorunlarına çözümü yine Afrika'nın kendisi bulacaktır. Türkiye bu süreçte Afrika'nın yanında olmaya devam edecek. Ülkemizin de bu uzun yolda Afrika'dan öğreneceği çok ama çok şey olduğunuz biliyoruz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

27 Nis 2017 - 13:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler