Başbakan Binali Yıldırım: "AB ile ilişkilerimiz en olumsuz düzeyde"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye' nin AB ile ilişkilerini değerlendirerek; son zamanlardaki en olumsuz düzeye ulaştığını ifade etti.. Açıklamasında, AB ile ilişkilerde yaşananlara da değindi...

Başbakan Binali Yıldırım, AKPM kararıyla başladığı konuşmasında şunları kaydetti: " Oy kullananların tamamı PKK'nın terör örgütü olmaktan çıkarılması için propaganda yapan kimseler. Bu karar şunu gösteriyor. Son zamanlarda Avrupa'da İslamofobi, Türkiye karşıtığı gibi politikaların AKPM'ye yansımasıdır. Uluslararası kuurluşlar Avrupa'da yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. "

Zahmet edip inceleme fırsatı bulamadılar

" Bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil. Açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi karar olarak görüyoruz. Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Kimse Türkiye gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadı. Yaşamadıkları için Türkiye'de neler oldu, Türk halkı hangi badirelerden geçti ve Türkiye'nin alması gereken tedbirler nelerdir, zahmet edip derinliğine inceleme fırsatı bulmadılar. "

Karar vereceğiz

" Dolayısıyla Türkiye alınan karar ne olursa olsun, demokrasisini güçlendirmeye, ülkesinin ve milletinin refahını, güvenliğini korumaya devam edecek. Türkiye bölgedeki barışın güvenliğin teminatı olmaya devam edecek. Bir gün gelecek ki onlar da aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler. Bunun doğuracağı sonuçlar var, hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız. Atmamız gereken adımlara karar vereceğiz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 Nis 2017 - 11:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler