Bakan Açıkladı! TSK 7800 Personeli Görevden Uzaklaştırdı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamada TSK bünyesinden 7800 personelin görevden uzaklaştırıldığını ifade ederek; terörle mücadele açıklamalarında da bulundu.

Milli Savunma Bakanı Işık, açıklamasında terörle mücadelede mesajında bulundu. Şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını ifade eden Bakan Işık , görevden uzaklaştırılan personellerle alakalı da sayıyı verdi. Bakan Işık 7800 personelin görevden uzaklaştırıldığını aktardı.

" Bir taraftan şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. 35 yıldır terörle mücadele tarihinde en yoğun mücadelenin olduğu dönemdeyiz. Şehit veriyoruz. Her bir şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Şunu da çok iyi biliyoruz ki şehitlerimizin hiçbirinin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. 23 Temmuz 2015'te hain terör örgütünün Ceylanpınar'da iki polisimizi yatağında şehit etmesinin ardından başlayan operasyonlarda bugüne kadar 10 bin 564 terörist etkisiz hale getirildi. Şundan emin olunuz ki, hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hiçbir hain de bu ülkede emeline ulaşamayacak. Bunun için gece gündüz mücadele veriyoruz. Bunun için devletimizin bütün birimleri tam bir koordinasyon içerisinde hareket ediyor. Bu mücadeleyi ta ki Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hiç kimse yan gözle bakamaz hale gelene kadar sürdüreceğiz. " ifadelerini kullanan Fikri Işık terörle mücadelede kararlılık açıklamasında bulundu....

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkarılan 7800 kişinin tespit edilip görevden uzaklaştırıldığını belirten Bakan Işık " Bizler 15 Temmuz'un ardından peygamber ocağımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine sızan hainleri tek tek tespit ediyoruz. TSK içerisinden 7 bin 800'ün üzerinde kişiyi bu örgütle bağı olduğu gerekçesiyle uzaklaştırdık. Bir taraftan bu hainleri temizlerken, bir taraftan da ordumuzu güçlendirmeyi ihmal etmiyoruz. Milli Savunma Üniversitemizin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için 5 bin 200 öğrenciye ihtiyacı vardı. Duyuruyu yaptığımızdan beri 305 bin gencimiz başvuru yaptı. Bu millet kendi ordusuna sahip çıkmayı sürdürüyor. Bundan sonra da sürdürmeye devam edecek. Birliğimizi, beraberliğimizi korudukça, hiçbir gücün Türkiye'nin bileğini bükmesi mümkün değil. " ifadelerine yer verdi...

kpsscafe.com.tr | KONYA

29 May 2017 - 09:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler