Ayla Filmi Türkiye'yi Oscar'da Temsil Edecek (Ayla Filmi Yönetmeni ve Konusu)

Türkiye'yi Oscar'da bu yıl temsil edecek film belli oldu. Ayla filmi, bu yıl Oscar için yarışacak. İşte Ayla filminin konusu ve yönetmeni.

Türkiye'ninO Oscar adayı belli oldu.

En iyi yabancı film dalında Oscar adayımızın belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasında en iyi yabancı film dalında Oscar adayının, Can Ulkay'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu ''Ayla'' adlı filmi oldu. Ayla filmi, bu yıl Oscar'da Türkiye'yi temsil edecek.

Konusu

Bu yıl Oscar'da Türkiye'yi temsil edecek olan Ayla filmi, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyor.

1950 senesinde savaşta yer alan Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız çocuğu bulur. Süleyman Astsubay'ın bulduğu 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve gidecek bir yeri yoktur. Astsubay kızı yanına alır ve ona Ayla ismini verir. Kısa süre içinde birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar ve Astsubay'ın Ayla'yı bırakması gerekmektedir. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman Astsubay ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

24 Ağu 2017 - 17:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler