Atatürk'ün mirasçısından CHP'ye vasiyet davası

Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçısı Tacinur Demir, Atatürk'ün 6 maddelik vasiyetindeki şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle ''vasiyetin iptali'' için dava açtı.

Atatürk'ün mirasçısı Tacinur Demir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 maddelik vasiyetindeki şartları yerine getirmediğini belirterek, "vasiyetin iptali" için dava açtı. Demir, Atatürk'ten kalan malvarlığının kendisine verilmesini istedi.

CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçısı Tacinur Demir ile davalık oldu. Atatürk'ün tek yasal mirasçısı olan kız kardeşi Makbule Atadan'ın torunu Tacinur Demir, Atatürk'ün mirasçılarının belirlenmesi için 2015 yılında Yalova Sulh Hukuk Hakimliği'ne Mirasçılık Belgesi İstemi davası açtı. 1 Haziran 2016'da kararını açıklayan mahkeme, Demir ile anne babasının evlatlık edindiği diğer kişilerin çocuklarının da Atatürk'e mirasçı olduğunu vurguladı. Tacinur Demir bu defa Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 19 Mayıs 2019 günü saat 19.19'da yeni bir dava açarak, Atatürk'ün bırakmış olduğu 5 Eylül 1938 tarihli şarta bağlı vasiyetnamesinin ihlal edildiğini, resmi mirasçı olarak vasiyetnamenin iptalini talep etti. CHP ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu davalı olarak yer aldı.

DAVA DİLEKÇESİ
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Demir'in avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ardından vasiyetnamedeki şartları hiçe saydığı, kötü niyetli bir şekilde kanuna ve usule uymadan ihlal ettiği belirtildi. Vasiyetnamede, Makbule Atadan'ın ölünceye kadar Çankaya'da oturduğu evin emrinde kalacağının belirtilmesine rağmen CHP'nin, Atadan henüz ölmeden "Camlı Köşk" olarak bilinen evi aldığı ve tamamen uhdesine geçirdiği bu evi hazineye sattığı belirtildi. CHP'nin bu yerin intifa hakkının bedelinin Atatürk'ün kız kardeşi Atadan'a ödenip ödenmediğinin çelişkili olduğu aktarıldı. Ayrıca Çankaya'daki diğer gayrimenkullerin de şaibeli ve usulsüz şekilde satıldığı kaydedildi. CHP'nin sadece vasiyeti tenfiz memuru (vasiyeti yerine getirme görevlisi) olduğuna dikkat çekilen dilekçede, "CHP kendisine tanınan Çankaya'daki gayrimenkuller üzerindeki intifa hakkını vatanın ve milletin bekasını düşünmeksizin kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak Atatürk'ün aziz hatırasına alenen ihanet etmiştir" denildi.

TEDBİR UYGULANMASINI İSTEDİ
Dilekçenin sonuç bölümünde, "Vasiyetnamenin kapsamında yer alan menkul, hisse senetleri ve gayrimenkullerin tespit edilerek müvekkile intikalinin gerçekleştirilmesini, intikali mümkün olmayan ve hukuk ve yasalara aykırı olarak davalı Cumhuriyet Halk Partisi tarafından satışı yapılan menkul, hisse senedi ve gayrimenkullerin değerinin günümüz rayiç bedeli tespit edilerek bu bedel üzerinden müvekkile payı oranında ödenmesini talep ederiz" ifadelerine yer verilerek, Atatürk tarafından bırakılan vasiyetnamenin de iptali talep edildi. Davacı Tacinur Demir ayrıca, CHP'nin dava sürecinde mal kaçırma saiki gütmesi halinde telafisi güç ve imkansız zararların ortaya çıkabileceğini, bu nedenle de CHP'ye ait mallara ihtiyati tedbir kararı uygulanmasını istedi. Davayı kabul edip ilk duruşmada söz konusu talebi karara bağlayan Asliye Hukuk Mahkemesi, Demir'in ihtiyati tedbir kararını reddetti.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

Yeni Şafak

22 Tem 2019 - 08:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler