Atanamayan Öğretmen İntihar Etti, Cebinden 10 TL Çıktı!

32 yaşındaki öğretmen Ersin Turhan atanamadığı için intihar etti. Cansız bedeninden sadece 10 Türk Lirası çıktı!

Atanamayan Öğretmen İntihar Etti, Cebinden 10 TL Çıktı!
Atanamayan Öğretmen İntihar Etti, Cebinden 10 TL Çıktı!
Haber albümü için resme tıklayın

32 yaşındaki öğretmen Ersin Turhan atanamadığı için intihar etti. Cansız bedeninden sadece 10 Türk Lirası çıktı!

Evrensel'den Hasret Gültekin Kozan'ın aktardığı habere göre; Ataması yapılmayan Öğretmen Ersin Turhan, geçtiğimiz pazar akşamı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların ardından intihar ederek yaşamına son verdi.

Tunceli - Dersim - Pertek nüfusunakayıtlı olan Ersin Turhan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği okumuş, atanmayı bekliyordu. 32 yaşında olan Ersin Turhan, İstanbul Gazi Kent Ormanı’nda bir ağaca kendini asarak hayata veda etti. Akrabası olduğunu söyleyen Turgut Erdoğan, Ersin Turhan ile ilgili “ Çok zor şartlar altında okudu, hayata tutunmak istiyordu, genç insandı. Köy yerinde para kazanılmıyor, o yüzden gurbete gidiyordu. Tek istediği atamasının yapılması ve öğretmenlik yapmaktı” ifadelerini kullandı.

Ersin Turhan sosyal medya platformu Facebook'ta bulunan hesabından bir paylaşım yaptı.

Arkadaşları tarafından ataması yapılmadığı için bunalıma girdiğini söylediği Ersin Turhan, sosyal medya hesabı üzerinden Pazar günü saat 18:10’da şu paylaşımı yaptı; “Gelip karşıma pis pis sırıtma hayat. Ben sana yenilmedim. Sevdiklerim diz çöktürttü senin önünde bana. O yüzden kalkamıyorum. Ama şimdi sus güneşi çek üzerimden. Gözlerimi alıyor uyuyamıyorum. Ve sustur şu başımda öten kuşları. Sessizlik. Biraz huzura ihtiyacım var. Sonsuz bir uykuya hasretim. Ve asla sevinme ilk rauntta nakavt ettim diye. İkinci raunt Azrail ile hadi gel zaman geldi. Ertelemenin anlamı yok. Yenilenin canı cehenneme.” Turhan’a, sevenleri sosyla medya üzerinden yorum attı, kararından vazgeçirmeye çalışanlar oldu. Ama göreve başlayamayan genç öğretmen  saat 21:09’da yaptığı son paylaşımda “Sabah beni bir ağaçta asılı bulacaklar. Önce yalandan ağlayıp sonra unutacak herkes” ifadeleri ile içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalıştıktan sonra hayatına son verdi.

PAYLAŞIMI OKUYAN AİLESİ ARAMAYA BAŞLADI

Ersin Turhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yazdıklarını okuyan ailesi telefon ile aramalarına rağmen ulaşamadı. Kaldığı yerlere gitti bulamadı. Son olarak karakola giderek polis kayıp başvurusunda bulundular.  Acı haber Pazartesi sabahı aileye ulaştı, Gazi Kent Ormanı’nda bir ağaca asılı bulunan Turhan’ın cebinden 10 lira para çıktı.

Kocaeli’de yaşayan akrabası Turgut Erdoğan, Ersin Turhan’ın yazın köyde tarım işiyle uğraştığını, nohut ektiği ve siparişler almaya çalıştığını söyledi. Turhan için “15-20 gün önce İstanbul’a çalışmaya geldi” diyen Erdoğan, “Geçen yıllarda da inşatlarda çalışıyordu, Gazi Mahallesi’nde kalıyordu. Üniversiteyi okurken de ara vermişti, bir yıl önce bitirdi ataması yapılmamıştı. Hiçbir şeyi yoktu, yazın nohut ekmişti, insanlarda sipariş almaya çalışıyordu. Yaşamı seven birisiydi, babasını yıllar önce kaybetmişti. 9 kardeşlerdi, abileri köyde hayvancılıkla uğraşıyor. Yazları İstanbul’a gelip büyük inşaat firmalarında çalışıyor, okul harçlığını çıkarıyordu” diye konuştu.

Turhan’ın, ismini açıklamayan bir arkadaşı da, “Bizlerle arası çok iyiydi. Bir öğretmen adayıydı, sınıf öğretmeni olacaktı, atanmayı bekliyordu. ‘Atanmam olana kadar da İstanbul’da çalışırım, paramı kazanırım’diyordu, çıkıp İstanbul’a gelmişti” ifadelerini kullandı. Ersin Turhan’ın cenazesi Çarşamba günü Pertek’in Sumağ köyünce toprağa verilecek.

Kaynaklar; Evrensel

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

17 Eki 2018 - 13:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Asd - Iste ulkenin icler acisi durumu. Bastakilere soylesen ulke refah icinde Ulkede hicbir skinti yok tuzu kuru hainler oturduklari yerden boyle yetimlerin hakkini yiyolar zehir zikkim olar insAllah. Allah rahmet etsin nice boyle canlar caresizlikten kendi hayatina son veriyor.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
07

kubilayguder - Bir liderderki bir ülkede namusuzlar kadar namuslularda cesaretli olmadığı sürece o ülkede kurtuluş zordur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
06

ogretmenim - Mekanı cennet olsun ogretmenimin.sayin Ziya selcuk size sesleniyoruz bende atanması bekleyen onbinlerce öğretmenlerden biriyim .Lütfen artık sesizimizi duyun artık atanamsyan ogretmen kalmasın .ogretmen ve diğer universitesi ni okumuş diplomalı işsizler kalmasının. Gerçekten yoruldum artık bende.sürekli ozel kurumlardan geri cevrilmekten ,gittiğimiz bazı kurumlar bile asgari ücretin altında sigortasız çalışmamızı istiyorlar Biz bi öğretmen dek ve çocuklarımızı doğru bir şekilde hak hukuk yemeden adaletli bi şekilde kendi hakkini savunmayı ogreteceksek o zaman bizim de dik durmamız ve gerçekten anlattığımız gibi yaşamamız gerek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
05

Baumgartner - Ah be güzel abim kimsenin umrunda değiliz ki keşke birlik olabilsek daha güçlü olurduk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
04

Hiç - O kadar emek verip gece gunduz ders calısarak, zor sartlar altında okuyoruz ama karsıligini bulamayınca sonumuz boyle oluyor iste. Keske hak ettigimizi alabilsek keskeee...

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
03

öğretmen - Artık eğitim fakültesi mezunu her öğretmen süreç uzadığı için bir türlü yaşamını düzene sokamadığı ve bu belirsizlikler bir türlü son bulmadığı için maalesef canına kıyıyor hiçbir şey insanın canından kıymetli değil sayın yetkililer bu soruna bir dur deyin eskiden çift atama olur süreç hızlı işlerdi hain 15 temmuz darbe girişimi sonrası düzenimiz alt üst oldu kontenjan mülakat başvurusu mülakat yerleri mülakata girme mülakatın açıklanmasını beklemek atamaya başvurma güvenlik soruşturma sonucunu bekleme derken bir yıl bekleme ile geçiyor ben bir bayan olarak atanmamak bu kadar zoruma gidiyorken erkek ev reisliği yapacak yuva kuracak adam ne yapsın süreç hızlandırılmalı belirsizlikler son bulmalı Allah rahmet etsin :(

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
02

öğretmen - Sırf atanmak için değil vatanıma milletime dinime faydam dokunsun diye okudum ve 10 yıl önce iki atama yapılırdı Ne olduysa 2017 lilere oldu atamayı kıl payı kaçırdım ücretli de yapmak istemiyorum çocukları bir dönemden sonra bırakamam hem ders çalışıp hem ücretli yapamam ve ücretli sistemi devam ettikçe çocuklar gençler kaliteli eğitim veremez ve öğretmen olup atanmayı bekleyen meslektaşlarım da yapmamalı ki tepkimiz ses getirsin mecburi atama yapılsın ama söylemekle değil icraat lazım hayırlısıyla görev yapmamızı nasip etsin Allah’ım .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03
01

abdullah koç - vAllahi çok üzüldüm keşke yapmasaydı bu kaçıncı intihar haberi Allah ailesine sabır versin söylenecek kelime yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 13:03


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler