Asgari geçim indirimine zam

Asgari geçim indirimine 3 çocuklu aileler için zam yapıldı. Zam oranı ne kadar oldu ve geçerliliği hangi tarihte başlayacak?

6645 sayılı “Torba Kanun” TBMM’ de 04.04.2015 tarihinde kabul edilmişti. Kanun 23.04.2015 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Torba Kanunla yapılan düzenlemeler esas itibariyle bazı sektörlerde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamakta ve işçilere ek haklar getirmektedir.Yapılan düzenlemelerden biri de Asgari Geçim İndirimine 3 çocuklu aileler için zam yapılmasıdır.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 32. Maddesi’nde değişiklik yapılmış olup, asgari geçim indiriminde üçüncü çocuk için esas olan yüzdelik oran %10 olarak belirlenmiştir.

Asgarî geçim indirimi;

Ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan asgarî ücretin yıllık brüt tutarının;

Mükellefin kendisi için % 50’si, Çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için % 10’u,

Çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için % 7,5, üçüncü çocuk için %10, diğer çocuklar için % 5’i olarak uygulanacaktır.

Söz konusu asgari geçim indiriminde üçüncü çocuk için esas olan yüzdelik oranın %10 olarak uygulanmasına, Torba Kanunun Resmi Gazetede yayınlandığı 23/ 04/ 2015 tarihini izleyen aybaşından itibaren başlanacaktır.

25 Nis 2015 - 23:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler