''Amacımız, Beyin Göçünü Türkiye'ye Getirmek''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te yeni tasarı hakkında konuştu.

Süleyman Soylu, Uluslararası İşgücü Piyasası Tasarısı'nın amacını yaptığı açıklamalar ile dile getirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası İşgücü Piyasası Tasarısı'nın amacının beyin göçünü Türkiye'ye getirmek olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu, Meclis'te yaptığı konuşmada bu hafta yasalaşması beklenen tasarı ile alakalı şunları söyledi;

''Etrafımızdaki coğrafyadaki birçok iş gücünün Türkiye'de çalışmak için fırsat kolladığı bir ülke haline geldik. Artık biz kaynak ülke olarak yurt dışına insan gönderme konusunda bir telaşın içerisinde değiliz. Şimdi daha yetişmiş, daha rekabet edebilir insan kaynağımız var. Bir taraftan orada çalışıyorlar, bir taraftan da bizim için 'soft power' yani yumuşak güç oluyorlar. Dünyanın birçok önemli kuruluşunda bugün vatandaşlarımız çalışıyor ve orada bulunmalarının Türkiye'ye ciddi katkısı olduğunu yaşıyoruz.''

Türkiye'de senelerdir temelleri atılan yatırımların artık gerçekleşmeye başladığını anlatan Soylu,

''Türkiye bugün 10 bin dolarlar seviyesinde bir ülke. Türkiye özellikle hem demokrasisiyle hem de hukuk sistemiyle uluslararası yatırımda da kendi yatırımında da yol aldıkça kendi evlatlarını yurt dışına gönderme konusunda bundan önce karşı karşıya kaldığı politikalarda zannediyorum biraz daha az bir süreci karşılar. Onun ötesinde, bu kanunun esas amacı beyin göçünü tersine, Türkiye'ye getirmektir.

Turkuaz Kart getiriyoruz. Sebebi şu: Çok önemli yatırımlar yapıyoruz, rekabete hazırlıyoruz Türkiye'yi. Uluslararası şirketlerle rekabet edebilecek birtakım insan kaynağına ihtiyacımız var. Bilim adamları, AR-GE, teknoloji alanında olan yani nitelikli yabancı iş gücünü Türkiye'ye çekmeye çalışan bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz."

Kpsscafe.com.tr

26 Tem 2016 - 09:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler