Akın Öztürk: "Darbeden haberim yoktu"

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin yargılanan 46 yıllık asker Akın Öztürk, darbeden haberinin olmadığını ve silah arkadaşlarına silah doğrultacak bir insan olmadığını ilk ifadesinde mahkemeye sundu...

Darbe girişimi ana davasında yargılanan ve aralarında çok sayıda sanığın bulunduğu davada, Akın Öztürk' ün ilk ifadelerinde mahkeme salonunda gerginlik yaşandı. Akın Öztürk tarafından verilen ifade de şunlar kaydedildi:

" Bayrak, vatan ve ülkem için gerekirse canımı vereceğim yönünde ettiğim yemine halen ölsem dahi sadığım. Böyle bir hainlik suçlamasıyla yargılanmam bana verilebilecek en büyük cezadır. 46 yılını orduya vermiş bir insanım. Bu hain darbe girişimiyle ilgim, hiçbir katkım hatta haberim bile yoktur. Ben bu rütbe ve yaşa gelmiş bir insan olarak silah arkadaşlarıma silah doğrultacak bir insan değilim "

Mahkeme girişinde ve salonunda gerginlik yaşanmıştı

Mahkeme girişinde bekleyen yoğun kalabalık, bir anda artarak; Akın Öztürk ve diğer sanıkların geldiği sırada düğümlü iplerin atılmasıyla kameralara yansıdı. Şehit yakınları ve ailelerinin de geldiği mahkemede; mahkeme salonunda da gerginlik yaşandı. Şehit annesinin mahkeme salonunda fenalık geçirerek bu kişilerin idam edilmesini istediği aktarıldı...

kpsscafe.com.tr | KONYA

22 May 2017 - 16:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler