Adalet Bakanı: "Kılıcı eline alan o FETÖ'cü bu FETÖ'cü diye kesmeye kalkıyor!"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk devletinin olmazsa olmazlarından birisi olarak yargı bağımsızlığını belirterek; insanların FETÖ' cü olarak araştırma dahi yapmadan lanse edilmesine tepki gösterdi...

Yargıda bağımsızlığın büyük önem taşıdığını ve FETÖ ile mücadelede kesin hükümler verilmeden önce ciddi araştırmalar ve incelemeler yapılması gerektiğini belirten Bakan Bozdağ, FETÖ'cü olarak insanları yansıtmak doğru değildir mesajını verdi... Açıklamasında " Şimdi FETÖ hakkında ağzını açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz; medyada, siyasette, her yerde. Marifet bugün konuşmak değil; marifet 17 Aralık'ta adam gibi durup, adam gibi konuşmaktı. O gün konuşan var mıydı? Şimdi herkes kılıcı eline almış. 'Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor. 'FETÖ'cü' diye kesmeye kalktıkları, 17-25 Aralık'ta ve sonrasında FETÖ'cülere karşı en önde mücadele eden insanlar. İşte HSYK üyelerimiz, bu anlamda gerçekten Fetullahçı Terör Örgütüne karşı Türkiye'de gerçeği doğru zamanda gören ve bu çerçevede adımlar atan çok önemli kararlarına altına imza attılar. " ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu' nu eleştirdi

İsim vermedi ancak Bakan Bozdağ Kemal Kılıçdaroğluna da bir göndermede bulunarak " Biz demiyoruz ki 'Yargı, kararlar eleştirimesin'. Elbette eleştirilecektir; ama bunu yaparken de insaf ve hakkaniyet ölçüsünü elden bırakmamak lazımdır. Ana muhalefet partisinin lideri, YSK'nın başkan ve üyeleriyle kendi istediği gibi karar vermeyen herkese hakaretin, suçlamanın, iftiranın alasını yapıyor. Sonra da çıkıyor 'Yargıya güven işte böyle' diye konuşuyor. Sen her gün yargının aleyhinde böyle konuşursan nasıl biz bunu ayağa kaldıracağız? Onun için herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Yargıçların, savcıların herkesten çok dikkat etmesi lazım. " şeklinde konuştu...

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 May 2017 - 13:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler