Adalet Bakanı Bozdağ: "Milletin verdiği kararı mahkeme bozamaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafının referandum sonuçlarına ilişkin itirazlarını AYM' ye taşıyacakları yönündeki açıklamalarına yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletin kararını mahkemelerin bozamayacağını ifade etti...

Twitter hesabından açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bozdağ " Seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları,şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi,Yüksek Seçim Kurulunundur.YSK'nın verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye/mercie başvurulamaz.

Buna rağmen başvuru halinde,Anayasa ve yasalarımıza göre Anayasa Mahkemesi ve Danıştayın "RET"kararı dışında karar verme seçeneği yoktur.Nitekim ayrımsız Anayasa Mahkemesi yapılan başvurulara "kabul edilmezlik",Danıştay ise aynı gerekçelerle onlarca "ret" kararı vermiştir.Anayasa Mahkemesi kararları ile Anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemler bireysel başvurunun konusu da olamaz. " ifadelerine yer verdi...

CHP demokrasiyi hazmedemedi

" CHP,hem demokrat geçiniyor;ama demokrat gibi davranmıyor hem de halkçıyız diyor ama halka güvenmiyor.Demokrat gibi davranmayan demokrat,halka güvenmeyen halkçı olur mu?CHP,demokrasiyi içselleştirememiş ve millet iradesini hazmedememiştir.Ortada halkına inanmayan,demokrat davranmamayan,millet iradesini ve hukuku yok sayan,milletiyle mahkemelik bir CHP var.Tam evlere şenlik.Bilmeli ki milletten alamadığı kararı CHP, millet adına karar veren mahkemelerden alamaz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

22 Nis 2017 - 11:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler