5 Bin Kişilik Kontenjana 232 Bin Kişi Başvuruda Bulunmuş!

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine yapılacak olan öğrenci alımlarında 5 bin kişilik kontenjan için 232 bin kişinin başvuru yaptığı aktarıldı...

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ilginin büyük olduğunu ifade ederek 5 bin kişilik kontenjan için 232 bin başvuru aldıklarını aktardı. Açıklamasında " Mevzuat ve teşkilat çalışmalarımız sürüyor. Sistemin aksayan yerleri düzeltiliyor. 24 farklı ülkeden 550'den fazla askeri öğrenci okullarımızda eğitim alıyor. Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarımızın birinci ve hazırlık sınıfına 5 bin 443 öğrenci alacağız. Şu ana kadar 231 bin 851 müracaat var. Çağın askeri eğitimine uygun, milli bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de dünya örneklerini inceleyip, kuvvet komutanlıklarımızla ve Genelkurmay'la fikir alışverişi yapıyoruz. Emekli komutanlarımızın düşüncelerini dinliyoruz. Ordumuzun 2 bin 200 yıllık geleneği ve şanlı tarihi en önemli dayanağımız. 1970'lerin ortasından beri askeri okullarda örgütlenmişler.

Bu kadar güçlenmelerinin sebebi her şeyi planlayıp eğitime önem vermeleri, personel, ölçme ve değerlendirme sistemlerini ele geçirmeleri. Ordu ve askeri okullarda yapılanmaları kartopunun yuvarlanması gibi zamanla çığa dönüşmüş ve önüne çıkan herkesi ezip geçmiş. İnsan kaynaklarımızın uğradığı hasarın tespiti ve ne yolla giderileceğini planlamak gerekir. Askeri okullarda aynı hataların olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerde aradığımız en önemli hususiyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine bağlılık. Herhangi bir yerin değil Türk devletinin ve milletinin hizmetinde olmalarını esas alıyoruz. Öğrencilerimize demokrasi ve sivil toplum kültürünü vermek için çalışıyoruz. Bütün eğitim sistemimiz gözden geçirilip, neler yapılacağı planlanıp, köklü değişimler olmalı. " ifadelerine yer verdi...

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 May 2017 - 09:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler