3. Havalimanı inşaatı işçileri başardı: 15 maddelik talep listesi kabul edildi

3. Havalimanı inşaatında çalışma koşullarını protesto eden işçiler, iş bırakma eylemi başlatmıştı. Sloganlar atan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti. Eylem yapan işçilere jandarma biber gazı ile müdahale ederek dağıttı. Havalimanı İnşaat Yönetimi ile yapılan görüşmeler sonrası, işçilerin 15 maddelik talep listesi kabul edildi.

Kısa bir süre sonra işçiler ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. Jandarma, işçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

İşçilerin yapılan müdahalelere rağmen ısrarlı eylemleri sonucunda 15 maddelik talep listesi kabul edilmek zorunda kaldı.

Eylemin büyümesinin ardından havalimanı yönetimi, işçi temsilcileriyle görüşmek istedi. Şirket yöneticileri, işçilerin kendilerine sunulan 15 maddelik taleplerin tümünü kabul etti.

İşte kabul edilen 15 maddelik talep listesi;

Eyleme katılan işçiler işten atılmayacak. Habersiz şekilde işten atılanlar işe iade edilecek. Servis sorunu çözülecek. Yatakhane, lavabo, banyo temizlikleri düzenli olarak yapılacak, tahtakurusu sorunu çözülecek. Revir personelinin işçilerle ilgilenmesi, gerekli sağlık malzemelerinin temin edilmesi sağlanacak, işçilere dönük aşağılayıcı muamele engellenecek. Maaşların tamamı hesaba yatırılacak, elden maaş ödemesi yapılmayacak. Geçmişe dönük ödenmeyen ücretler ödenecek. İşçi ve formenler aynı yemekhanede yemek yiyecek. Sorunlara sebep olan İGA yetkilileri görevden alınsın. Talepler basın karşısında okunacak. İş cinayetleri çözülecek. 6 aydır maaşları yatırılmayan işçilerin ödemelerinin yapılması. Bayram ikramiyesi verilmesi. Azerbaycanlı işçilerin bulunduğu ekibin başı Selim Öztürk'ün yarattığı mağduriyet dolayısıyla işten atılması. İşçi kıyafetlerinin verilmesi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

14 Eyl 2018 - 17:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İbrahim - İşte; Birlikten kuvvet doğar. Sözünün sonucu..Ne yazık ki çoğu iş yerlerinde işçilerin hakları gasp ediliyor ve birlik olmadığı için adeta birbirlerinin kuyularını kazıyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 17:08
06

Noname - 29 Ekim de açılış var o yüzdendir. Olayların basına yansımasıda etken faktör.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 17:08
05

Selo - Helal olsun vallla ümidim yoktu ama HELAL OLSUN. İnşAllah bundan sonra o maddedekiler yapılır İşçiye değer verilmeli işçide bir insan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 17:08
02

Selim - SİZİ TEBRİK EDİYORUM SİZE BU SORUNLARI. YAŞATAN YÖNETİMEDE YAZIKLAR OLSUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 17:08


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler