11 Yaşındaki Çocuğa Üvey Babasından Taciz: Ağlayarak Aradı ve..

Boşandıklarında 8 yaşında olan küçük kızın velayeti annesine verildi. Velayet davası sırasında küçük kız, üvey babasının kendisini taciz ettiğini söyledi ancak mahkeme dinlemedi. ve velayeti annesine verdi. Durum çok sonra ortaya çıktı.

11 Yaşındaki Çocuğa Üvey Babasından Taciz: Ağlayarak Aradı ve..
11 Yaşındaki Çocuğa Üvey Babasından Taciz: Ağlayarak Aradı ve..
Haber albümü için resme tıklayın

11 yaşındaki küçük kızın çığlığını babası duydu.

Hürriyet Gazetesinden Banu Şen'in kaleme aldığı haberine göre, 2015 yılında bir çift boşandı. Çiftin o günlerde 8 yaşında olan kızları annesine verildi. Genç kadın ayrıldıktan sonra başka biri ile evlendi. Baba, velayet davası sürecinde bir araya geldiği kızının, kendisine ve avukatına üvey babasının tacizine maruz kaldığını söylediğini iddia etti.

Baba, kızının anlattıkları karşısında büyük şok yaşadı ve velayet davasına bakan mahkemeye bu iddiaları iletti. Babanın bu iddiasına göre, mahkeme küçük kızı dinlemedi, anne ise tüm bunları babanın uydurması olarak nitelendirdi. Baba, yaptığı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı

“Kızım cinsel istismara uğradığını ilk geçen sene söyledi. Bana da avukatıma da söyledi. İlk başta tedbiren kızımı bana verdiler ancak sonra tedbir bozuldu ve kızımı geri aldılar. Mahkemede de bunu dile getirdik ama ısrarla ne hâkim sordu kızıma ne de pedagog. Cinsel istismarla ilgili tek bir soru sormadılar. Biz ısrarla söyledik. Hâkim hep aynı pedagoga gönderdi. Israrla ‘Başka pedagoga gönderin’ dedik avukatımla. ‘Adliye içindeki pedagog bakacak’ dediler. Avukatımla görüştü kızım. Adamın yaptıklarını anlatmış.

-En son iki gün önce beni aradı. Okuldan, kendi hattından. Ağladı. ‘Baba artık dayanamıyorum’ dedi. ‘Kızım okulda öğretmenlerine anlat, arkadaşlarına anlat. Ben hemen atlayıp geliyorum’ dedim. Arkadaşlarına söylemiş, öğretmenine söylemekten çekinmiş büyük ihtimalle. Bana mesaj attı. ‘Baba beni affet ne olur ben de çok üzülüyorum sensiz hayat çok zor. Baba ne olur affet beni’ diyordu. Çok korktum. Kendisine bir şey yapacak diye düşündüm. Aradığımda eski eşim çıktı. Ben bir şey söylemeden ‘Öyle bir şey yok. Öyle bir şey yok demeye’ başladı. Sonra da kapattı ve kızımla bir daha görüşemedim. Uçağa binip İzmir’e gittim. Baskı altında olduğunu düşünüyorum. Eşime ilk söylediğimizde ‘Ben annesiyim sizden daha çok korurum’ dedi bana. Annesi ısrarla kabul etmiyor. Örtbas etmek istiyor. Yasa gereği gidip bana ait olmayan sürede görmeye kalksam hakkımda işlem yapılır, uzaklaştırma verilir diye kendi başıma hareket edemiyorum.”

Babanın açıklamasına göre, son olarak kızından gelen telefon üzerine avukatı ile görüşen baba, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu ve kızının koruma altına alınmasını istedi. ‘Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği’ de gece geç saatlerde TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu’yla bir görüşme gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da haber veren komisyon, savcılıkla iletişime geçti. Bakanlığın İzmir İl Müdürlüğü devreye sokuldu.

Savcılıkla da irtibata geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri önceki gün küçük kızı okuldan alarak geçici koruma altına aldı. Küçük kız daha sonra pedagoglar eşliğinde ifadesi alınmak üzere Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) götürüldü. Küçük çocuğun, ifadesi alınana kadar Aile Bakanlığı’nın girişimiyle bakımevinde kalacağı belirtildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Hürriyet'e konuşan babanın avukatı ise suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadıklarını ilk bana anlatmıştı. Aylardır bunu delillendirmeye çalışıyorum. Mahkemenin yönlendirdiği sosyal hizmetler yetkililerinden korktuğu için konuşmadığını düşünüyorum. Çünkü oraya annesi ve üvey babasıyla gidiyordu ifade vermeye. Babasına, bana ve en son yaşanan olayda da okuldaki arkadaşlarına durumu anlattı. Anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

24 Şub 2018 - 09:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler