1 Aralık'ta Başlıyor! TŞOF'dan 'Kış Lastiği' Uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Kış lastiği konusunda sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

1 Aralık'ta Başlıyor! TŞOF'dan 'Kış Lastiği' Uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Kış lastiği konusunda sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ni ziyaret eden ve burada soğuk plaka mührü dağıtım töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Apaydın, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olduğunu söyledi. Apaydın, Güney ve Ege illerinde olduğu gibi 7 derecenin altında , buzlanma olmayan yerlerde de kış lastiği kullanımının şart koşulduğunu söyledi. Apaydın, "O bakımdan kış lastiği çok elzem bir şey, bunu takan arkadaşlarımız önce bir külfet gibi yadırgadılar fakat sonra baktılar ki taktığı zaman içinde diğer lastikler duruyor depoda. Bir de kış lastiği, fren emniyeti, direksiyon hakimiyeti, virajlara girmekte veya durmakta daha da işlev sahibi. O bakımdan ben tüm ticari araç kullananlara bunun takma zorunluluğu olduğunu bilmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Akaryakıt'a yapılan zamlarla ilgili de konuşan TŞOF Başkanı, "Hiç kimse durup dururken ürününe zam yapmak istemez, biz de taşıdığımız yolcuya ve yüke zam yapmak istemeyiz ama bir zaruret var aynı kış lastiğini takma zarureti gibi. Petrol fiyatları dışa bağlı, dolara bağlı, dövize bağlı arttıkça devlet diyor ki kullanandan bunun farkını alacağım. Bunun önüne geçmek mümkün değil, o zaman biz esnafa zam istemek düşüyor. Gerek taksimetre açılışında, gerek ton kilometre uygulamamızda, gerekse şehirler arasında yük ve yolcu taşımalarında bu zamları mecburen uygulamak zorunda kalıyoruz." dedi.

KPSSCAFE - GİRESUN

24 Kas 2017 - 22:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler