TEOG Tercih Robotu Nasıl Kullanılır? Yüzdelik Dilim Ne Anlama Geliyor?

TEOG tercihleri başladı mı? Milli Eğitim Bakanlığı TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Tercih robotu nasıl kullanılacak? Yüzdelik dilim ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Milyonlarca öğrencinin beklediği TEOG tercihleri bugün başlıyor.

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında Türkiye genelinde yapılan ve geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan TEOG sınavının ardından, öğrenciler için tercih süreci başlıyor. İyi bir lisede okumak için milyonlarca öğrencinin büyük bir çaba ile uğraştığı yoğun senenin ardından TEOG sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile adaylar, yerleştirme esas puanlarını öğrendi ve bu yerleştirme esas puanları ile tercih edebilecekleri okulalrı araştırmaya başladı.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden TEOG tercih robotu yayımlandı. E Okul sistemi üzerinden yayımlanan tercih robotunda adaylar yerleştirme esas puanlarına göre tercih edebilecekleri okulları öğrendi. Tercih edecekleri okulları belirleyen adaylar, MEB'in TEOG tercihlerini almaya başlamasını bekliyor. Bakanlığın bugün içinde tercih işlemleri için duyuru yayımlaması ve tercihleri almaya başlaması bekleniyor.

Tercihler Saat Kaçta Başlayacak? 

Başvuruların saat kaçta başlayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Tercihler için MEB'in açıklaması bekleniyor.

TEOG Tercih Robotu

MEB tarafındna yayımlanan tercih robotuna aşağıda bulunan bağlantı adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada tercih listelerini işaretleyip İl ve İlçeleri seçerek size en uygun liselere ulaşabilirsiniz.

TEOG TERCİH ROBOTU

Yüzdelik Dilim Nedir?

TEOG kapsamında tercih yapacak adaylar, yüzdelik dilim için de araştırmaları sürdürüyor. Bakanlık TEOG sınavında başarı sıranıza göre sizi İlçe, İl ve Türkiye içinde bir yüzdelik kesime almaktadır. Yüzdelik kesim düştükçe başarı sırası artmaktadır. Her yıl başarı puanları değişiklik gösterirken yüzdelik dilimler sabit kalmaktadır. Bu nedenle tercih yaparken yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha faydalı ve isabetli olacaktır.

TEOG tercihleri başladığı anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini takipte kalın.

14 Tem 2017 - 12:24 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler