TEOG için özel kılavuz

TEOG sınavlarına hazırlık kapsamında 8.sınıf öğrencileri için başta Türkçe ve Matematik olmak üzere derslerle ilgili çalışma yöntemlerinin olduğu kılavuz hazırlandı

Bu yıl merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için sınav kapsamında yer alan Türkçe'den matematiğe kadar 6 derse ait çalışma ipuçlarını içeren kılavuz hazırlandı.
Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek resmi ve özel okullardaki öğrenciler ile 8. sınıf derslerine giren tüm öğretmenlere "TEOG Sınavlarına Hazırlık Kılavuzu" hazırladı. Kılavuz il milli eğitim müdürlüğünün internet sitesinden yayına verilecek.
Öğrencilere sınava hazırlıkta rehberlik edecek kitapçıkta, Bakanlık tarafından hazırlanan kılavuz ve genelge hükümleri doğrultusunda öğrencilere öneriler, sınav tarihleri, 1. ve 2. ortak sınav kazanımları, derslere göre özel çalışma teknikleri ve başarı için ipuçları yer aldı.
Kitapçıkta, her öğrencinin çalışma ve anlama yönteminin farklı olduğuna dikkat çekilerek, sınav kaygısı ile baş etmek için öğrencilere, kendi kaygı düzeyinin farkına varması ve kaygısının yapıcı mı yıkıcı mı olduğunu bilmesi, sınav kaygısına sebep olan olumsuz düşüncelerini olumluya çevirmesi ve felaket senaryoları yazmak yerine başarılı olacağını hayal etmesi ve başarılı bir sonuca ulaşmak için planlı ve programlı çalışması yönünde tavsiyelerde bulunuldu.
Kitapçıkta, sınav kapsamında yer alan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil (İngilizce-Almanca-Fransızca-İtalyanca) derslerine ilişkin çalışma önerileri ve başarı ipuçlarına yer verildi.

17 Kas 2014 - 11:42 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler