TEOG'da tercihler için danışmanlık hizmeti verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilde kurulacak TEOG tercih danışmanlığı komisyonları ile öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, 6-16 Temmuz´daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verecek. Bu kapsamda, 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kurulacak. İllerde ulaşımı kolay okullarda ve mobil olarak kurulacak 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmen görev alacak.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TEOG sistemine ilişkin öğrencilerle yaptıkları geniş kapsamlı toplantılarda, öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti alma taleplerinin bulunduğunu söyledi.
Bu talebi dikkate alarak, 81 ilde tercih danışmanlığı komisyonlarının oluşturulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Güngör, komisyonların tüm Türkiye genelinde kurulacağını ve bu yönüyle ilk olacağını söyledi. 
Komisyonlarda verilecek danışmanlık eğitimi için Şubat’ta 100 formatör öğretmenin yetiştirildiğini, bu öğretmenlerin de 12 bin 899 rehber öğretmene eğitim verdiğini ifade eden Güngör şu bilgileri verdi: "Rehber öğretmenlerimiz, tercih danışmanlığı konusunda eğitimden geçtiler. Mayıs’ta illere yazı göndererek, illerde tercih döneminde hizmet verecek komisyonlar oluşturmalarını istedik. Bu komisyonlarda, en az üç rehber öğretmen görev yapacak. Bu kapsamda, Türkiye çapında 2 bin 51 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlarda, öğrencilerimize tercih dönemi olan 6-16 Temmuz´da danışmanlık hizmeti verecek 7 bin 328 öğretmen görevlendirildi."
Komisyonların mesai saatlerinde çalışacağını, illerin ve ilçelerin ulaşımı kolay okullarında açılacağını dile getiren Güngör, ulaşımı zor olan yerlerde de mobil komisyonların oluşturulacağını kaydetti.
Komisyonlarda, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik hizmeti verileceğini bildiren Güngör şöyle devam etti: "Komisyonlar, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda yardımcı olacaklar. Bu komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verecek. Öğrencinin başarısı ve tercih yapacağı okulla ilişkisini de ortaya koyacaklar."
Öğrencilerin ve velilerin TEOG sürecinde sağlıklı tercih yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Güngör, "O nedenle öğrencilerimizin bu komisyonlara mutlaka müracaat etmelerini ve bu komisyonlarımızın tavsiyelerini önemsemelerini istiyoruz. Çünkü okul seçimi, ilerideki üniversite tercihini de belirleyeceği bir seçimdir. Bu dönemde öğrencilerin, bir rehberle birlikte tüm bilgileri ortaya koyup kendilerini bilimsel kriterlerle değerlendirecek danışmanlık hizmetine ihtiyacı var. Biz bu hizmeti vermek için hazırız" dedi. 

TEOG tercih takvimi

Tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvime göre, tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yarın ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos´ta ilan edilecek

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da tercihleri alınacak.
Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.
Ayrıca, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

23 Haz 2015 - 16:57 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler