MEB'ten TEOG Tercih Sıkıntıları İle İlgili Basın Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG tercih sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeni ile basın açıklaması yaptı.

2014-2015 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sürecinde ikinci dönem gerçekleştirilen sınavda bir sorunun iptaline ilişkin 26.06.2015 tarihli yargı kararı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerimizin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamındaki yerleştirmeye esas puanlar (YEP) güncellenerek e-okul sistemine yüklenmiştir. İlan edilen puanlar doğrultusunda bugün öğrencilerimiz için tercih ekranı açılmış ve süreç başlamıştır. Bu süreçte öğrencilerimizin ve velilerimizin daha sağlıklı değerlendirme yapabilmeleri için okullarda rehberlik ve danışma hizmeti sunacak, rehber öğretmenlerimizden oluşan bir komisyon hizmet verecektir. Ayrıca öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olmak üzere Bakanlık internet sayfasında tercih robotu programı yayına sokulmuş ve öğrencilere hizmete başlamıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan öğretmenlerin hizmet süresine bağlı yer değiştirme sürecine ilişkin olarak, geçiş süresi kamuoyundan ve öğretmenlerden gelen talepler üzerine Bakanlık makamının talimatı ile yeniden düzenlenmiştir. 4 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yapılan değişlikle rotasyonun genel uygulama süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasına ve kademeli olarak 15 yıldan başlatılmasına yönelik değişiklik yapılmıştır. Uygulama daha önce ilan edilen takvime göre işleyecektir. 
Daha önce farklı tarihlerde kamuoyuna yansıyan ve eğitimde azınlık okullarındaki öğrencilere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddia ve yorumlarına neden olan bürokratik süreç ve işlemler yürürlükten kaldırılmıştır. 4 Temmuz 2015 tarihli yönetmelik değişikliğiyle, hem bürokratik işlemler arasında bu türden yanlış anlamalara yol açan uygulamalar düzeltilmiş; hem de azınlık okullarında öğretmen görevlendirilmesine ilişkin süreçte bir dizi kolaylık yürürlüğe konulmuştur. Ayrıca geçtiğimiz hafta Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğimiz yıl içerisinde öğrenci, öğretmen ve idarecilerle yapılan çalıştaylar ve geri dönüşler çerçevesinde nakil süreçleri, disiplin ve devamsızlığa ilişkin kurallar ile okul kontenjanlarının belirlenmesi gibi konularda, gerekli değişikler yapılmış ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe sokulmuştur.   

06 Tem 2015 - 17:59 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler