İsmet Yılmaz TEOG'un Yerine Gelecek Alternatifleri Canlı Yayında Açıkladı

Canlı yayına konuk olan Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken TEOG'un yerine gelecek yeni sistem hakkında da bilgi verdi. İşte Bakan Yılmaz'ın TEOG ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması.

Ntv canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme ilişkin flaş açıklamalarda bulundu:

Bakan Yılmaz, son günlerin gündem konusu olan TEOG hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, TEOG'un yerine getirilmesi planlanan alternatifler hakkında da bilgi verdi.

Bakan Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde;

"6. 7. ve 8. sınıf not ortalamasını alıyordu. Ama bazı okullar notları şişiriyordu. Bunun önüne geçebilmek için soruları merkezden hazırlayalım dedik. Bu suçlamadan kurtulalım diye. Böylece TEOG birincisi Çemişgezek'ti Mahir Robert'te okuyor.

Mahir gibi çocuklar nasıl Robert'te gidecek?

11 bin 57 adet okul var. Alternatifleri çalıştık.

Her lisenin kendi sınavını yapması. Okullardaki öğretmenler sınav sorularını kendisi yapacak. Diyelim ki Kabataş. Asıl ve yedek liste açıklayacak. bu olabilir. Ama bunun sakıncası var. Sınav takvimleri çakışacak. Çok fazla soru hazırlanacağı için çok fazla hata olacak. Bir de veli göç ettiğinde, öğrenci ne yapacak?

Okuldaki her dersten 3 sınav yapıyor. Bu sınavların objektifliğini sağlamak lazım, onun için soru bankası lazım. Soru bankası test olmasın. Öğrenciler kursa yönlendiriliyor ve dönmüyor, tek kelime ile cevap veriyor. Biz ilk defa bu yıl sosyal faaliyetleri kayıt altına alacağız.

Dünyada sınav olmayan bir sistem yok. Seviyeyi ancak sınavla ölçebiliriz. Biz öğretmeden, her 5, 6, 7 ve 8. sınıfın ortalamaları eklenecek. Başbakan da söylemişti. Bu konu Bakanlar Kurulunda tartışılacak. Oranlar konusu. Hangi sınıf, hangi oranda eklenecek. Ankara Fen lisesi diyecek ki, notu 95 ve üzeri olanlar bize başvurabilir. Dolaysıyla bu şekilde de öğrenci alınabilir. Sorular merkezi hazırlanacak. Sınav mezuniyet için hazırlanacak. Yazıların yerine geçecek. Tüm ülkede uygulanacak. Bu da bir alternatif.

Bir diğer alternatif. En iyi okul, eve en yakıl okuldur. Bunu yapabilmek için okulların kalitesini artırmalıyız. Anadolu lisesine bu nedenle geçtik. Başarı notu belirli bir seviyenin altında olanları mahallesindeki okula yönlendireceğiz.

Şuan için Fen liseler, ortaokuldaki öğrencilerin yüzde 5'i oranında öğrenci alıyor. İlkokul 3 ve 4. sınıfta Türkçe ve Matematikte ilave ders vereceğiz. Niçin yapıyoruz. Ders açığı olanların derslerini kapatmak istiyoruz.

Şimdi bir diğer alternatif, herkesi sınava almayız yüzde 5'lik başarılı bir öğrenci kitlesini sınava alırız. Yani 1 milyon 200 bin öğrenci değil 120 bin öğrencinin yarışacağı sınav...

3 alternatifimiz var. Ama bunların hiçbirinde test yok. Açık uçlu soru olacak. İnşallah bu üç alternatif üzerinde çalıştık. Bakanlar Kurulunda çalışacağız. Kamuoyuna duyurabilirseniz denirse açıklayacağız."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

01 Eki 2017 - 10:31 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Talihsiz ögretmen - Sayın yetkililer bu soruları kim okuyacak nasıl okuyacak değişen yazı sisteminden sonra çocukların yazilarida allak pullak oldu sınavları okulda zor okurken böyle bir sistemde birçok çocuk harcanir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 10:31
01

reşat - bana göre test sisteminden vazgeçilmez çünkü gelecekte bütün sınavlar online olacak ehliyet sınavı gibi online sınavı açık uçlu yapamazsınız eninde sonunda test tekniğine geri dönülecek, test tekniği analitik zekayı geliştirir açık uçlu soru asıl ezberciliğe iter,kutucuklara kelimeyi kodlayacaksınız falan filan da olay kare bulmacaya döner,soruları da artık Ateşböceği Ercan abi hazırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 10:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler