E Okul ile TEOG Tercihleri Nasıl Yapılır? Tercihler İçin Son Tarih ve Tercih Robotu Kullanımı

TEOG tercihleri nasıl yapılır? TEOG tercih işlemleri için son tarih ne zaman? TEOG tercih robotu nasıl kullanılır? E Okul ile TEOG tercihleri nasıl yapılır? Tercih robotuna nasıl ulaşabilirim? TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG tercihleri hakkında tüm detaylar.

TEOG tercih süreci geçtiğimiz gün başladı. TEOG tercihlerinin başlaması ile birlikte adayların en çok aradığı kelimelerden TEOG tercihlerinin nasıl yapılacağı ve TEOG tercih sürecinin ne zaman sona ereceği sorusu oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında uygulanan TEOG sınavına giren 1 milyondan fazla ortaokul son sınıf öğrencisi, iyi bir lisede eğitim hayatına devam etmek için bu sınavda ter döktü. TEOG sınavında alacağı puana göre lise tercihi yapacak olan öğrenciler için tercih süreci MEB tarafından başlatıldı.

Tercihler Nasıl Yapılacak?

TEOG tercihlerinin başlaması ile birlikte öğrenciler, MEB tarafından yayımlanan tercih robotunda tercih edebilecekleri okulları belirlemeye başladı.Okulları belirleyen öğrenciler, tercihlerini E Okul sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığına iletebilecekler.

E-OKUL GİRİŞ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen bağlantı adresini tıklayarak E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi geçebilir, buradan T.C. kimlik numaranı ve okul numaranız ile panelinize giriş yapabilirsiniz. Bu adımdan sonra ise tercih işlemleri sayfasına gidilerek TERCİH YAPMAK İSTİYORUM butonunu tıklayarak açılan pencerede TEOG tercihlerini yapabileceksiniz.

Tercih Robotu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih robotu yayımlandı ve TEOG tercihlerini yapacak öğrencilerin okul tercihlerini yapmaları için kolaylık sağlandı. Yayımlanan tercih robotu ile öğrenciler, okul türü, İl ve İlçe seçeneklerini seçerek tercih edebilecekleri okulların listesine ulaşabilecekler.

TEOG TERCİH ROBOTUNA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

Tercih işlemleri Ne Zaman Sona Eriyor?

14 Temmuz tarihinde başlayan TEOG tercih işlemleri, 24 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Öğrencilerin 24 Temmuz saat 17.00'a kadar tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığına bildirmeleri gerekmektedir.

TEOG Süreci

# 14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
# 11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması
# 11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların Açıklanması
# 14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
# 21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
# 21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
# 28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
# 28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
# 08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

18 Tem 2017 - 12:58 - TEOG Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler