Whatsapp Kullananlar Dikkat! Bu Mesaja Sakın Tıklamayın

Dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden,kullanıcılara link yoluyla dağıtılmaya çalışılan bir zararlı yazılım bulunuyor. Whatsapp kullananların mutlaka göz atması gereken detaylar haberimizde...

Whatsapp, Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan; hem sesli ve görüntülü görüşme, hem de mesajlaşma imkanı sunan bir uygulama. Google tarafından alınmasıyla birlikte büyük yol kat eden uygulama, son günlerde zararlı yazılımlar ve kötü amaçlı kişilerin tehdit tehlikesiyle karşı karşıya.

Kullanıcılara Whatsapp üzerinden mesaj atan bu kötü niyetli kişiler, Whatsapp' ın Web versiyonu gibi görünen ancak farklı bir link yapısına sahip adres gönderiyorlar. Uygulama içerisinden gelen bu mesajı açıp, linke tıklayan kişiler de birçok ciddi güvenlik problemi yaşayabiliyorlar.

Tüm bilgileriniz tehlikeye girebilir

Zararlı bu linke tıklayan Whatsapp kullanıcıları, telefonlarında kullanmış oldukları banka kartları, kimlik bilgileri, fotoğrafları ve kişi listesine kadar hemen hemen tüm şahsi bilgilerini kaybedebiliyorlar. Kişilerin uygulama içerisinde güvenle dolaşım sağlamaları adına, bu tür dolandırıcı kişilere dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Linke tıklayan kullanıcıların ise telefonlarında fabrika ayarlarına geri dönüş yapıp, cihazlarından önemliş kimlik bilgilerini silmelerini öneriyoruz...

kpsscafe.com.tr | KONYA

18 May 2017 - 11:12 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler