Türkiye'de Elektrikli Otobüsleri Aselsan Üretecek

Aselsan elektrikli otobüs üretimi için düğmeye bastı. ASELSAN Genel Dr. Faik Müdürü Eken, basın mensuplarına, elektrikli otobüs hakkındaki bilgileri verdi. Otobüs her gittiği durakta yeniden şarj olma özelliğine de sahip.

Türkiye elektrikli toplu taşıma konusunda büyük adım atıyor. Aselsan ise üretimini yapacak.

 ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, elektrikli otobüs üzerinde çalıştıklarını belirterek, otobüsün duraklarda şarj olabilme kabiliyetinde olmasını planladıklarını da ifade etti. TEMSA firmasıyla anlaşma aşamasında olduklarını söyleyen Eken, Elazığ Belediyesi’nin destek olduğunu, bu yüzden de ilk örneğini Elazığ’da sergilemek istediklerini dile getirdi.
ASELSAN Genel Dr. Faik Müdürü Eken, basın mensuplarına gezdirdiği ASELSAN'ın Gölbaşı Yerleşkesi'nin 70 milyon dolara, alınan teçhizatların ise 87 milyon dolara mal olduğunu ifade etti. Gölbaşı Yerleşkesi'nde çalışan personel sayısının bin 63 ve çalışan mühendis sayısının 776 olduğunu kaydeden Eken, çalışanların yüzde 30'unun kadın olduğunu belirtti. Geleceğin teknolojisinin elektrikli araçlar olacağını vurgulayan Eken, büyük silahları hareket ettirecek motorlar yaptıklarını ve bu teknolojiyi tren ve otomobillerde de uygulayabileceklerini söyledi. Ancak tren ya da otomobil üretmek gibi hedefleri olmadığını ifade eden Eken, şartların uygun olması halinde bir firmayla ortaklaşa çalışabileceklerini açıkladı. Elektrikli otobüs üzerinde çalıştıklarını aktaran Eken, otobüsün duraklarda şarj olabilme kabiliyetinde olmasını planladıklarını da ifade etti. TEMSA firmasıyla anlaşma aşamasında olduklarını söyleyen Eken, Elazığ Belediyesi'nin destek olduğunu, bu yüzden de ilk örneğini Elazığ'da sergilemek istediklerini dile getirdi. 
YERLİ İMKANLARLA ÜRETİYOR 4G baz istasyonuyla ilgili olarak devam eden projeleri olduğunu da belirten Eken, projeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da desteklediğini ifade etti. 4G konusunda iyi bir noktada olduklarını söyleyen Eken, 3G'den 4G'ye geçişin belli bir rilis sayısı yakalandığında olduğunu kaydederek, belli bir rilis sayısına ulaşıldığı takdirde de 5G'ye geçişin olacağını paylaştı. Eken, ayrıca 4G'nin ELT ve ELT Advance diye ikiye ayrıldığını belirterek, ASELSAN olarak ELT Advance türünü yaptıklarını ve yerli imkanlarla yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Hürriyet

22 Mar 2015 - 10:13 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler