TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, il genelinde 50 ortaokul ve lisenin katıldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Muğla Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fuarın açılışına Vali Amir çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamir Kırbaç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, yaptığı konuşmada iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle "4006 Bilim Fuarı" uygulaması başladığını söyledi. Vali Çiçek ise eğitimin kişiyi sadece bilgiyle donatan değil, analitik düşünen, sorgulayan, üreten, araştıran ve bilimsel bakış açısına sahip bireylerin yetiştirilmesi süreci olduğunu ifade etti: "En önemlisi, kişi bulunduğu durumdan gelecekte en güzel ne yapabilir. Araştırmayı ve sorgulamayı çok iyi yapabilen bir öğrenci olarak yetiştirebilirsek bu çağda elbette ki yaşı ilerledikçe, yani eğitim öğretimi bitirdikten sonra belli alanlarda söz sahibi olur. Yani teknolojiyi araştırır, teknolojiyi yakalar. Bu şekilde bir eğitim sürecinden geçirmemiz gerek." dedi.
Muğla'yı ABD'de temsil edecek "Çevre Dostu Doğal Pestisitler" projesinin koordinatör öğretmeni Sengül Kiraz da projelerinin TÜBİTAK’ta finalist olduğunu kaydetti. Kiraz, "Bitkilerdeki böcekleri, zararlıları öldüren, insanlara ve doğaya zara vermeyen pestisit oluşturduk. Bunları zararlılar üzerinde denediğimiz zaman zararlıları öldürüyor, insanlara ve çevreye zarar vermiyor." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladıkları projelerin stantlarını gezdi. Stantlarda öğrencilerden ve koordinatör öğretmenlerden bilgi alan Vali Çiçek, Muğla'nın bilimsel çalışmalardaki başarısından övgüyle söz etti.

18 Nis 2015 - 06:19 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler