Operatörlerden Adil Kullanım Kotası Kurnazlığı

Mobil ve sabit internet kullanıcılarının korkulu rüyası , internetin baş düşmanı AKN uygulaması yavaş yavaş tarihe karışıyor. 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren...

Operatörlerden Adil Kullanım Kotası Kurnazlığı 

İnternet kullanan milyonlarca vatandaşın baş düşmanı haline gelen Adil Kullanım Moktası uygulamasında yeni bir döneme giriliyor. 2018 yılına kadar tamamiyle kaldırılması planlanan AKN uygulaması için ilk etapta bazı değişiklikler yapılacak. 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren gece saat 02.00 ile 08.00 aralığında kullanılan internet AKN'den sayılmayacak. Bu sürenin zaman içerisinde daha da öne çekilmesi ve nihayatinde tamamiyle AKN uygulamasının sonlandırılması planlanıyor. Bu gelişmenin yanı sıra AKN limitinin aşılması durumunda kullanıcıların karşılaştığı çok düşük internet hızları için de bir çözüm geliyor.

BTK , AKN limitinin aşılması halinde operatörlerin veri indirme hızını mobil internet için en az 128 kbit/s olarak belirlemesini talep etti. Sabit genişbant internet hizmetindeyse 16 MBit paket kullanan AKN'li tüm vatandaşların internet hızı en fazla 5 Mbit/s olarak yeniden düzenlenebilecek. Fakat operatörler çeşitli gerekçeleri öne sürerek bu sürenin daha da uzatılmasını talep ediyor. BTK ise alt yapıların buna göre düzenlenmesi ve ilan edilen süre içerisinde tüm internet hizmeti veren firmaların şartları yerine getirmesi gerektiğini belirtiyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Nis 2017 - 15:13 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler