Micro SD Kart için SanDisk Yarım Terabyte Hafızayı Yakaladı

Bellek konusunda ne kadar başarılı bir firma olduğunu SanDisk, yeni dünya rekoru kırarak gösterdi. Ulaşılan microSD kartları için hafıza miktarı yarım terabyte olarak ilan edildi.

Son olarak 200 GB kapasiteli microSDXC modelini tanıtan firma bu kez Computex sırasında yeni bir microSD kartla kapasite rekoru kırmadı ama standına çok yakın olan Microdia adlı bir diğer firma rekor kıran 512 GB kapasiteli ilk microSDXC kartı gösterdi. Yarım terabayt kapasiteli microSDXC kart tırnak kadar ufak olsa da zoru başarıyor. Mart ayındaki Mobil Dünya Kongresi sırasında 200 GB değerine ulaşan SanDisk için moral bozucu bir durum ama biz kullanıcılar için önemli bir adım çünkü artık 128 GB civarı microSDXC kartların fiyatı biraz daha düşebilir. microSDXC şartnamesiyle bir gün gelecek 2 TB değerine kadar kartlar görebileceğiz. Microdia Xtra Elite adlı 512 GB microSDXC kart için 1000 dolar isteniyor. Halbuki 64 GB kapasiteli kartlar sadece 15 dolar ve 8 tane alsanız bile 120 dolar ediyor. SD 4.0 şartnamesine uyan kartın Ultra High Speed (UHS) onayı var. Böylece 300 MB/saniyeye kadar aktarım mümkün. İlk aşamada sadece profesyonel fotoğrafçılar ve 4K kameralar için uygun görünüyor.

05 Haz 2015 - 14:24 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler